nl / en

Deze workshop wordt gegeven in het Engels.

Ik streef ernaar om verschillende soorten improvisatiemethoden te verkennen en samen te definiëren. Methoden die de kloof overbruggen tussen het eerste idee, de notie of het thema en de beweging. Hoe kunnen we creëren? Hoe kunnen we spontane bewegingen sturen? In dit onderzoek wil ik mijn favoriete, veelgebruikte improvisatiespelletjes, -taken en -verkenningen delen. 

Wie is Justine?

Justine Reeve heeft een passie voor dans en danseducatie. Ze zoekt nieuwe manieren die ervoor zorgen dat kinderen en jongeren toegang hebben tot dans, dat creativiteit centraal staat in al het onderwijs en dat zowel dansers als dansdocenten de kans krijgen om hun potentieel te realiseren. Ze heeft een BA (Hons) in Dans en Gerelateerde Kunsten, PGCE (Post-16) en Post Graduate Diploma (PGDip) in Dans en Samenwerkende Kunsten. Daarnaast geeft ze al meer dan 31 jaar les in alle leeftijdsgroepen als docent, afdelingshoofd, directeur, choreograaf en consultant.

Enkele hoogtepunten: ze is al meer dan tien jaar animateur bij Rambert Dance Company en ontwierp, choreografeerde en gaf workshops, residenties, voorstellingen en INSET op basis van het bedrijfsrepertoire van Rambert. Ze was meer dan 10 jaar artistiek directeur van West Sussex Youth Dance Company en creëerde 10 originele choreografieën voor het gezelschap van dansers tussen 14 en 21 jaar.

Justine is ook auteur. Haar eerste boeken waren ‘Dance Improvisations’ (2011) en  ‘More Dance Improvisations’ (2023). Onlangs schreef ze de ‘Creature Educational resource’ over Akram Khan’s Full-length werk voor het English National Ballet en adviseerde ze over hun Khan Retrospective resource. Voor Russell Maliphant Dance Company schreef ze educatief materiaal over Works Two, Silent Lines en VORTEX. Alle middelen omvatten waardering en creatieve taken gebaseerd op professionele werken en gericht op jonge dansers.

Momenteel is ze Continued Professional Development (CPD) cursusleider dans voor Keynote Educational en geeft ze cursussen voor dansdocenten, een rol die ze al 20 jaar vervult. Ze is de bedenker van ‘Dance Teachers agony aunt’ en ‘The Dance Teachers Toolkit’ facebookgroepen die ondersteuning bieden aan dansdocenten. Ze is extern expert voor OFQUAL en moderator voor WJEC kwalificaties en gastdocent aan de Arts University Bournemouth, Brighton University en Chichester University.

Waarom deze sessie volgen volgens programmator Anne-Lore Baeckeland?

Engeland heeft één van de meest uitgewerkte dans-educatieve programma’s voor kinderen en jongeren, in zowel de reguliere scholen als de specifieke dansopleidingen. Hogeschoolopleidingen zijn daar volledig op afgestemd. Het zijn meesters in het annalyseren, ontwikkelen van methodieken en technieken en zijn gebeten door wetenschappelijk onderzoek.

Justine Reeve is een vat vol ervaring, met een ontzettend groot engagement voor dans voor iedereen. Haar ervaring rijkt van de samenwerking met professionele compagnies als in amateurscholen.  Ze kijkt uit naar jullie ervaring en jullie vragen. Haar eerst boek ligt staat reeds lang op mijn boekenrek, als ik even inspiratie nodig heb, is het één van de boeken die doorblader om even een input te krijgen om een eigen workshop te maken.

 

 

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats