nl / en

Veilig dansles geven aan kinderen en jongeren is geen evidentie. Kinderen en jongeren zijn volop in ontwikkeling, en dat heeft implicaties voor je aanpak, voorbereiding én je lespraktijk. In 2002 heeft Dance UK de publicatie “Dance Teaching Essentials” gepubliceerd om dansdocenten te ondersteunen in het veilig lesgeven. De fysieke en psychologische ontwikkeling van kinderen en jongeren werd hierbij uitgebreid beschreven. Maar wetenschappelijke theorie toepassen in de praktijk van de dansstudio is geen evidentie.

Gebaseerd op de wetenschappelijke literatuur slaan we samen de brug naar de praktijk. In groep overlopen we de verschillende fysieke en psychologische elementen die leeftijdsgebonden zijn (van jonge kinderen tot jong adolescenten), brainstormen we over de mogelijke toepassingen en wisselen we de tips en tricks uit waardoor we onze lessen nog beter op de doelgroep kunnen afstemmen.

Wie is Evelien Maes?

Evelien studeerde in 2013 af als dansdocent op Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg), en vulde dit in 2017 aan met de master MSc Dance Science op Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance (London). Als dansdocent/wetenschapper is ze steeds op zoek naar manieren om danswetenschap bruikbaar te maken voor de praktijk, en tevens om deze kennis toegankelijker te maken voor andere dansdocenten.

Waarom je deze sessie moet volgen volgens programmator Anne-Lore Baeckeland

Evelien is mijn partner in crime voor de docentenopleiding van Danspunt. Ze is gebeten door het weten achter en het onderbouwen van iedere methodiek en techniek die ze inzet met daarbovenop een grote drijfveer om dansdocenten te helpen in hun zoektocht.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats