nl / en

Duik samen met Kunstenpunt mee in het internationale landschap van dansontwikkeling en -productie en ontdek verschillende strategieën om een residentie in het buitenland te pakken te krijgen. We bespreken de verschillende soorten residenties en hun nut, alsook alternatieve mogelijkheden om een sterk internationaal, professioneel netwerk uit te bouwen. Daarbovenop neemt Julia Reist van Kunstenpunt je mee in haar verhaal als maker met nationale en internationale ervaring.

Kunstenpunt is het steunpunt voor de professionele kunsten in drie disciplines: beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek. Voor al wie in de kunsten werkt, wil Kunstenpunt een inspirator zijn, een toegankelijke en betrouwbare kennisbron, een dataleverancier en fact-checker, een steunpilaar, een verbinder en een vernieuwer.

Julia Reist is binnen Kunstenpunt verantwoordelijk voor (inter)nationale sectorondersteuning en promotie: podiumkunsten. Voor ze bij Kunstenpunt aan de slag ging in november 2022, was ze actief in de nationale en internationale danssector en begeleidde ze makers in hun artistieke traject.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats