nl / en

Gedurende drie dagen dompel je jezelf onder in de wereld van een choreograaf naar keuze. Drie dagen lang maak je kennis met de kneepjes van het vak en ga je aan de slag om je eigen choreografie op te bouwen. Je hebt de keuze uit drie choreografen die elk vanuit hun eigen persoonlijke professionele parcours ervaringen en tips doorgeven. Drie groepen gaan aan de slag in hun eigen studio. De driedaagse wordt afgesloten met een uitwisseling tussen de drie groepen.

Bekijk de highlight ‘Kies je docent’ op onze Instagram!

Voor wie?

De driedaagse richt zich op choreografen, dansdocenten en dansers die zowel als amateur of professioneel aan de slag gaan met danscreaties.

Choreografen

1 Jonas Vlerick – danscompositiesystemen

In deze workshop, duiken we dieper in de kunst van  het bouwen van een enkele dansfrase tot het ontvouwen van een complete choreografie, zullen we verkennen hoe verschillende dansstijlen, of het nu klassiek, modern jazz, hiphop of hedendaags is, kunnen worden getransformeerd in dynamische partnerstukken en groepstukken. Jonas zal je de handvaten geven om je eigen unieke choreografie op te bouwen, met een speciale focus op de intrigerende relatie tussen muziek en dans. Of je nu werkt vanuit improvisatie of met voorgemaakt materiaal, deze workshop zal je vaardigheden op een speelse en authentieke manier verbreden.

| Voor dansmakers met een stevige basis in een specifieke dansstijl zoals klassiek, modern, hiphop, modern jazz en die bereid zijn met hun materiaal creatief aan de slag te gaan.

Jonas Vlerick, afkomstig uit Brugge, is een ervaren danser, choreograaf en leraar. Na zijn opleiding aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, heeft hij sinds 2003 een indrukwekkende carrière opgebouwd bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, onder leiding van figuren als Robert Denvers, Kathryn Bennetts, Assis Carreiro en Sidi Larbi Cherkaoui.

Jonas’ artistieke veelzijdigheid kwam tot uiting in zijn rollen als lid van het corps de ballet en als solist, met werken van vooraanstaande choreografen zoals Jiri Kylian, William Forsythe, Nicolo Fonte, Elo Jorma, Jacopo Godani, Marcia Haydee, Edward Clug, Christian Spuck, Balanchine …

Als choreograaf, maakte Jonas verschillende unieke producties zoals “Solar Industries” en “When no one is watching” voor Opera Ballet Vlaanderen en internationaal. Zijn choreografisch werk en mentorrol in dansonderwijs tonen zijn inzet voor artistieke excellentie en vernieuwing. Momenteel creëert Jonas “Chasing Horizons” voor de Mosa Ballet School, waarbij hij zijn creatieve grenzen blijft verleggen

2 David Hernandez – Choreografie en muziek

“Hoe kan je je eigen authentiek dansstuk maken?” is de kernvraag David Hernandez op deze drie-daagse.

Hoe kan je net niet-voorgekauwde systeempjes toepassen, maar je eigen affiniteit volgen om tot een unieke compositie te komen?

In deze zoektocht neemt David Hernandez je eveneens mee in een subtiel vlechtwerk tussen dans en muziek. Hij laat je ontdekken hoe de dans hoe de dans een vierde of vijfde stem van de muziek kan worden.

Praktisch

Wanneer?

5, 6 en 7 januari 2024, telkens van 10u tot 17u

Waar?

Dansstudio Danspunt (Dok Noord, Sint-Salvatorstraat 18a, 9000 Gent)

Taal?

Jonas: Nederlands of Engels, afhankelijk van wie er inschrijft.

David: Engels

Prijs?

150 euro (120 euro voor -26, +65, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds)

Overnachten?

Kom je van ver en wil je graag in Gent overnachten? Hieronder vind je een lijstje met enkele tips:

Hostels

B&B

Hotels

 

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback