nl / en

We leven in een heterogene, diverse maatschappij. Maar jouw doelgroep heeft iets gemeen over hun verschillen heen: de liefde voor dans! Hoe kan jij als dansschool daarop inspelen? Hoe kan je een diverse groep dansliefhebbers bereiken en ervoor zorgen dat al die mensen zich bij jou thuis voelen?

In deze sessie word je je bewust van je eigen referentiekader en bepaalde stereotypen. We werken rond inclusief taalgebruik en correcte beeldtaal. Je ontdekt hoe enkele kleine aanpassingen in je communicatie, kunnen zorgen dat meer mensen zich in jouw dansschool herkennen en zich welkom voelen. Kom je denkkader verbreden en krijg praktische tips om nieuwe doelgroepen aan te spreken. Wie wenst, kan een eigen case meebrengen.

Claire Van Trimpont werkte 14 jaar lang in de culturele en socio-culturele sector binnen communicatie en beleid. Na een opleiding in de master Gender & Diversity, richtte ze haar eigen onderneming Het Connectief op. Sinds 2011 combineert ze er haar ervaring in communicatie met haar kennis rond diversiteit en inclusie. Ze geeft lezingen, vormingen en trajectbegeleiding rond inclusieve communicatie aan social profit organisaties.

Ik schrijf me in

Terug naar D’inspiratiedag

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats