nl / en

Deze workshop wordt gegeven in het Frans en/of Engels (afhankelijk van de talen die de deelnemers beheersen).

Heb je inspiratie nodig om even die plek voor de spiegel los te laten en je groep op een andere manier te laten dansen? Dan is deze workshop voor jou. Met zijn rijke ervaring in urban dance, gevechtsport en samenwerking met verschillende soorten groepen, heeft Davide onderwijs- en methoden ontwikkeld waarmee hij elke groep aan het dansen krijgt. Hoe kan je kinderen en jongeren zelfstandig laten werken? Hoe kunnen improvisatie-oefeningen ingezet worden worden om een urban stijl te ontwikkelen of een structuur te geven aan vrije expressie? Waar en hoe kun je muziek vinden die resoneert met elk type persoon? Hoe kun je op een speelse manier werken terwijl je onbewust een gevoel voor ritme aanleert?

Davide daagt je uit om niet voor de spiegel te blijven staan en andere tools te gebruiken om je kinderen en jongeren de mogelijkheid te geven te oefenen, te verkennen en hun autenticiteit in dans te ontwikkelen.  Het lichaam danst en je mind denkt. En wat als we dat denken even loslaten om ruimte te maken voor iets onbekends? Zelfs als je niet bekend bent met hip-hop, house of breakdance, raden we je aan even bij deze urban buren op bezoek te gaan om te zien hoe zij het aanpakken.

Wie is Davide?

Zoals vele Hiphopdansers van zijn generatie is Davide een autodidact, waarbij iedereen zijn eigen stijl ontwikkelt door het delen, experimenteren en uitproberen van de dans met leeftijdsgenoten en andere dansers.

Zijn eerste podiumervaring kreeg hij tijdens lokale stedelijke danswedstrijden in Bergen.  Door intensieve workshops in heel Europa kwam hij in aanraking met hiphop, popping, locking, house en moderne dans. Hij professionaliseerde zich en danste voor artiesten en producenten zoals NRJ in the Park, VTM, Yannick Noah, Franco Dragone, les Frères Taloches, Télévie, enzovoort.

Door heel wat uitwisselingsprojecten en door les te geven in verschillende contexten bouwde Davide een expertise op die hem in staat stelt om iedere groep aan het dansen te krijgen, van klein tot groot en in alle sectoren.

Waarom je deze sessie moet volgen volgens Anne-Lore Baeckeland

Heel wat dansers en dansdocenten begeven zich in een welbepaalde cirkel van kennissen, collega’s en dansstijlen, mezelf in acht genomen. De laatste jaren heb ik meer en meer samengewerkt met mensen die uit de urban wereld komen. Urenlange gesprekken en discussies deden voor mij een wereld opengegaan die voordien vrij onbekend was. Zij hebben, net als de docenten klassiek, hedendaags en modern dezelfde vragen en problemen,.. maar hebben soms wel andere antwoorden en oplossingen.

In Frankrijk hebben urban-dansstijlen hun plek gevonden in theaters en gesubsidieerde erkende compagnies. België geeft nog de voorkeur aan hedendaagse dans. Toch vinden enkele dansers hun weg in beide milieus,… waaronder Davide.

Wees nieuwsgierig,  gooi je vooringenomen ideeën overboord (als die er zijn) en ontmoet deze danser, ook al heb je niets met urban.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats