nl / en

Dansles geven aan jonge kinderen vraagt andere inzichten en competenties in vergelijking met het lesgeven aan jongeren of volwassen. Met een beetje inzicht hoe jonge kinderen op een natuurlijk manier leren, krijg je de kneepjes van het vak in handen.

Hoe kan je de aandacht houden van jonge kinderen? Hoe kan je hen laten spelen en toch laten werken aan de basiscompetenties die ze nodig hebben voor jouw dansstijl? Hoe kan je al hun vragen en verhalen kanaliseren in een boeiend leerproces? Wat kunnen ze zeker ontwikkelen, ontdekken en leren en wat kan je beter uitstellen tot later?

Anne-Lore Baeckeland, educatief medewerker bij Danspunt, geeft deze workshop maar liefst zes keer! Check hieronder de datum bij jouw in de buurt.

De inschrijflinken vind je terug onderaan deze pagina.

Wie is Anne-Lore Baeckeland?

Anne-Lore Baeckeland is educatief medewerker bij Danspunt. Na haar studies sociaal-cultureel werk trok ze naar Afrika en vervolgens naar Tilburg om haar weg verder te zetten binnen de dans. In Tilburg studeerde ze Docent Dans en Sociale vaardigheden en communicatie binnen de danslespraktijk.Na haar studies, ging ze aan de slag in de kunsteducatieve sector en werkte ze in tal van projecten van De Kopergietery, HETPALEIS, De Veerman, etc. Ze gaf 10 jaar dansles in het DKO en met het gezelschap Cacao Bleu vzw maakte ze voorstellingen, kortfilms en installaties. In Luik heeft ze een eigen danswerkplaats voor kinderen van 4 tot 88 jaar met danslessen waarin de ontwikkeling van de creativiteit van de dans voorop staat. Anne-Lore kent een grillig parcours waarin over verschillende periodes in haar loopbaan uiteenlopende stijlen werden gestudeerd van Afro over hedendaags naar meer somatic work.

Praktisch

Wanneer en waar?

Anne-Lore zal een bijscholing geven in Jabbeke, Kortrijk, Vilvoorde, Schoten, Gent en Lommel.

 • zondag 1 september 2024 (11u – 15u30) in Jabbeke (Dansclub VARYA, Vlamingveld 40)
 • zaterdag 7 september 2024 (14u – 18u)  in Kortrijk (Dansschool Dance-Control, Kuurnsesteenweg 126)
 • zaterdag 5 oktober (14u – 18u) in Vilvoorde (Sunday Dance, Louis Brentastraat 1)
 • zondag 6 oktober 2024 (11u – 15u30) in Schoten (Dansgroep Chara, Papenaardekenstraat 23)
 • zondag 1 december 2024 (13u – 17u15) in Gent (Danspunt, Sint-Salvatorstraat 18a)
 • zondag 19 januari 2025 (14u – 18u) in Lommel (Dansstudio Attidude, Sportveldenstraat 10)

Taal

Nederlands

Prijs en inschrijven

Danspunt hanteert het principe van Pay what you can. Je kiest zelf hoeveel je betaalt: de gesuggereerde bijdrage, het steuntarief of het reductietarief.

 • Suggestie: 30 euro
  Tarief voorgesteld door Danspunt.
 • Steuntarief: 40 euro
  Hierdoor maak je het mee mogelijk dat ons aanbod toegankelijk is voor iedereen.
 • Reductietarief: 25 euro
  Kies dit tarief als een lagere bijdrage jouw deelname gemakkelijker maakt.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats