nl / en

Beter voorkomen dan genezen, het is een oud en welbekend gezegde. Maar weet jij hoe je blessures kan voorkomen? In deze praktijkgerichte tweedaagse gaan we, door middel van beweging, beter begrijpen wat het voorkomen van blessures eigenlijk allemaal zou moeten inhouden. Bjorn Fierens werkt ondertussen al zo’n 10 jaar met professionele atleten en artiesten. Zo verzorgt hij sinds een paar jaar de dansers van Ultima Vez/Wim Vandekeybus en sinds kort staat hij ook aan het hoofd van de paramedische cel bij Opera Ballet Vlaanderen. Met zijn ervaring in het werkveld, in het geven van workshops en in het lesgeven aan de Universiteit Antwerpen heeft Bjorn voldoende bagage om jullie mee te nemen in deze ‘eye-opening’ ervaring.

 

Op zondag komt ook danser Hernán Mancebo langs om alle topics van zaterdag samen te brengen, te combineren en te ontdekken en vooral ervan te genieten. Met inspiratie uit de bewegingscultuur, dans, animal flow, Wushu Kung Fu, mixed martial arts en nog veel meer, is het zijn doel om je mee te nemen op een reis met de nadruk op bewegingsvrijheid, optimaal energieverbruik in je normale dag of tijdens je training. Hernan is een freelance danser en geeft o.a. les aan het Conservatorium in Antwerpen.

 

Voor wie?

Voor dansers en lesgevers in om het even welke stijl

 

Praktisch

Wanneer?  

Zaterdag 25 maart 2023, van 13u tot 18u30

Zondag 26 maart 2023, van 10 tot 17u

Waar?

Dansstudio Danspunt (Dok Noord, Sint-Salvatorstraat 18a, 9000 Gent)

Prijs?  Weekend: 70 euro (60 euro voor studenten, +65, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds)

Overnachting?

Kom je van ver en wil je graag in Gent overnachten? Danspunt reserveert voor jou een plaats in een hostel! Je slaapt dan aan een voordelig tarief op een gemeenschappelijke kamer (6 personen), enkel met dansers die dezelfde bijscholing volgen.

Prijs: 20 euro per nacht, ontbijt inbegrepen.

Wil je hiervan gebruik maken? Stuur een mailtje naar  annelore@danspunt.be.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats