nl / en

De Belgisch geboren Laura Vanhulle verhuisde in 2006 naar het Verenigd Koninkrijk om haar BA(hons) diploma te behalen aan de Northern School of Contemporary Dance en werd geselecteerd voor een stage bij Ace Dance and Music, Shobana Jeyasingh (Counterpoint) en Motionhouse (The Voyage). Sindsdien heeft ze een succesvolle carrière opgebouwd en opgetreden voor diverse gezelschappen en choreografen, waaronder Ace Dance and Music, Gary Clark, Gustavo Oliveira, Rogue Play, South Paw dance Company, Mickael Marso Riviere, Oliver Robert Russell, Coda Dance Theatre, Keneish Dance Theatre, Sonia Sabri Company, Room2Manoeuvre, Autin Dance Theatre en James Wilton, met nationale en internationale tournees.

Laura heeft een sterke reputatie als docent in het Verenigd Koninkrijk en werkt voor organisaties zoals NSCD, The Place, Rambert, Trip Space (Londen), Swindon Dance, Dance City, Dance East, The Lowry, Freefalldance, DanceXchange, Elmhurst, Wolverhampton University, Coventry University, Edge Hill University. Ze heeft internationaal lesgegeven in Portugal (Porto, Summer Intensive Portugal), Griekenland en België (Muda – Passerelle).

In 2013 richtte Laura Vanhulle Dance Theatre op en heeft sindsdien een scala aan binnen- en buitenwerken gechoreografeerd, waaronder Angles in Life, Echo, Infinite Womanhood, Yin en Moo Shim. Dovetail, gechoreografeerd door Mickael Marso Riviere, met muziek gecomponeerd door Domenico Angarano. Ze zijn ook in opdracht van PerformAct om Blindspot & Surge te creëren. Recentelijk hebben Laura en Oliver een familievoorstelling Olive Branch gemaakt, die succesvol tourt langs buitenfestivals, scholen en bibliotheken. Ze zijn recentelijk in opdracht van The Place om een Olive Branch Playground-versie te maken voor een nationale tour van zes weken langs scholen en festivals.

Laura en Oliver zijn nu associate artists bij Swindon Dance. In 2023 kregen Laura en Oliver de opdracht om Between You & Me te creëren, een werk voor Passerelle, een jongerenorganisatie in Kortrijk, België.

Laura studeert de Koreaanse krijgskunst Tang Soo Do onder Grootmeester Khan. In juli 2022 werd ze geselecteerd om Groot-Brittannië te vertegenwoordigen op de WTSDA Wereldkampioenschappen in Greensboro, North Carolina, VS. Ze won goud in Hyungs, wapens en sparren, in de categorie bruine band volwassen vrouwen. In oktober 2022 won ze de Grand Champion Cup op de regionale kampioenschappen in Wales. In mei 2023 won ze de Grand Cup op de nationale kampioenschappen. Ze studeert ook Negaca Capoeira onder de leiding van Mestre Chitaozinho. Laura houdt van yoga en Acro yoga en bestudeert in haar vrije tijd de verbinding tussen lichaam en geest. Ze gelooft in beweging om de beweging en dat dans een poort is tot leren, helen en verbinden. Ze is ook dyslectisch en gelooft dat dans een manier is om op een onconventionele manier uit te drukken en te verbinden.

 

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats