nl / en

Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands en/of Frans (afhankelijk van de talen die de deelnemers beheersen).

Leer met Zumis de juiste sfeer te creëren in je danszaal met je stem en zang. Zumis zijn korte krachtige liedjes die elk een specifieke intentie of emotie aanraken. Zumis zing je regelmatig als tussendoortje naar gelang de intentie die je wenst neer te zetten.

Door amper twee minuutjes te ‘Zumiën’ breng je de groep – of het nu je klas is of je gezin – tot rust of tot actie, tot verbinding of tot verdraagzaamheid, tot stilte of tot discipline, tot focus of tot dankbaarheid … hetgeen er op dat moment nodig is. Zumis doen wonderen!

Wie is Barbara Cool?

Barbara Cool is muzikante, muziekdocente en oprichter van het ZUMIS-concept. Ze geeft lessen, workshops en opleidingen voor kinderen en volwassenen rond klank- en ritme-expressie. In haar werk met kinderen merkte ze een grote openheid voor bepaalde liedjes die hen letterlijk én energetisch in beweging brachten en die kinderen steeds opnieuw willen zingen. Van daaruit ontstond het idee voor ZUMIS die de kracht van de authentieke klank in beweging brengen.

​De ZUMIS zijn al in heel wat scholen, groepen en in familieverband in de praktijk toegepast en worden telkens heel enthousiast onthaald, door jong en oud en de begeleiders.

 

Waarom deze sessie volgens programmator Anne-Lore Baeckeland?

“De stem is één van de meest ongewaardeerde hulpmiddels bij het lesgeven. Weg met “sssht”, ‘STOP’ of “ik tel tot drie en dan is het rustig”. Een liedje en een beetje geduld en de kinderen zijn klaar voor de volgende opdracht.”

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback