nl / en

Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands en/of Frans (afhankelijk van de taal die de deelnemers beheersen).

Deze workshop is gericht op het ontdekken en ontwikkelen van concrete tools om creatieve en artistieke dansworkshops te geven aan kinderen van 4 tot 8 jaar oud. Hoe kan je het natuurlijk enthousiasme van een kind om te leren, behouden en ontwikkelen? Hoe kan je met je lessen kinderen van 4 tot 8 jaar dansles geven waarbij je hun artistiek en danstechnisch potentieel behoudt en ontwikkelt? In deze sessie ontdek je een creatieve, zorgzame en natuurlijke benadering van danseducatie waarbij het kind de hoofdrolspeler is in zijn eigen ontwikkeling. De docent creeërt de voorwaarden waarin het kind zichzelf ontwikkeld. Deze methodologie haalt inspiratie uit actieve pedagogische systemen ontwikkeld door Freinet, Montessori, Malaguzzi (Reggio Emilia-pedagogie).

Anne-Lore Baeckeland

Wie is Anne-Lore Baeckeland?

Anne-Lore Baeckeland is artistiek-educatief medewerker bij Danspunt. Na haar studies sociaal-cultureel werk trok ze naar Afrika en vervolgens naar de Fontys dansacadamie in Tilburg om haar weg verder te zetten in de danswereld.

Na haar studies ging ze aan de slag in de kunsteducatieve sector en werkte ze als freelancer in tal van projecten van De Kopergietery, HETPALEIS, De Veerman, etc. Ze gaf 10 jaar dansles in het DKO. Met het gezelschap Cacao Bleu vzw maakte ze voorstellingen, kortfilms en installaties. In Luik heeft ze een eigen danswerkplaats voor kinderen van 4 tot 8 jaar met dansateliers waarin de ontwikkeling van de creativiteit van de dans voorop staat en waarmee ze voorstellingen maakt met kinderen en jongeren. Anne-Lore kent een gevarieerd parcours waarin ze tijdens verschillende periodes in haar loopbaan andere stijlen bestudeerde, van Afro over hedendaags naar meer somatic work. Momenteel volgt ze de teachers-training Feldenkrais in Brussel.

Waarom Anne-Lore zichzelf programmeert?

Ikzelf heb de kans gehad om als kind iedere dag thuis te komen van school, mijn huiswerk te maken, mijn speelkleren aan te trekken en te gaan spelen, buiten, met de buren op een braakliggend terrein, achter de tuinen. Iedere dag opnieuw. Dat was onze plek, onze vrijheid, zonder ouders of leerkrachten die ons in de gaten hielden. Het was een plek waar we volledig konden opgaan in ons spel van fantasie en creatie, waar we het leven tot in onze kleinste cel konden voelen. Dat is mijn referentie voor ieder dansatelier dat ik maak en geef. Voor mij is een atelier met verbeelding, creatie, onderzoek en spel de beste HUMUS is om te leren en voor wie daar interesse in heeft geef ik graag mijn ervaring door.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats