nl / en

Met groot plezier stelt Danspunt haar nieuwe publicatie voor! Tijdens deze sessie laat artistiek-educatief medewerker Anne-Lore Baeckeland je ontdekken hoe je ermee aan de slag kan gaan in jouw lessen.

Spelen, dansen, creëren en leren met 26 tekeningen en 50 spelideeën. Een stil(l) in Dans is een pakket van 26 x 2 tekeningen, getekend door Leonard Cools, met meer dan 50 opdrachten rond ‘stilstaan’. Het zijn speelse opdrachten voor kinderen van 4 tot 12 jaar (en ouder) die basic skills voor dans trainen: lichaamsbewustzijn, dansgeheugen, mindset, creativiteit, verbondenheid met de groep, samenwerking, coördinatie, verbeelding en visualisatie, oriëntatie, playfulness, concentratie, omgaan met toeval en lichaamscontact, het ontdekken van de kracht van de beperking …

Wie is Anne-Lore Baeckeland?

Anne-Lore Baeckeland is artistiek-educatief medewerker bij Danspunt. Na haar studies sociaal-cultureel werk trok ze naar Afrika en vervolgens naar Tilburg om haar weg verder te zetten in de danswereld. In Tilburg studeerde ze Docent Dans en Sociale vaardigheden en communicatie binnen de danslespraktijk.

Na haar studies ging ze aan de slag in de kunsteducatieve sector en werkte ze in tal van projecten van De Kopergietery, HETPALEIS, De Veerman, etc. Ze gaf 10 jaar dansles in het DKO en met het gezelschap Cacao Bleu vzw maakte ze voorstellingen, kortfilms en installaties. In Luik heeft ze een eigen danswerkplaats voor kinderen van 4 tot 88 jaar met danslessen waarin de ontwikkeling van de creativiteit van de dans voorop staat. Anne-Lore kent een grillig parcours waarin ze tijdens verschillende periodes in haar loopbaan andere stijlen bestudeerde, van Afro over hedendaags naar meer somatic work.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback