nl / en

Swing, lindy hop, charleston en ballroom zijn in Vlaanderen populairder dan ooit, en dat hebben we grotendeels te danken aan LouisLou, een Gentse organisatie die in haar events de beste elementen van dans en muziek samenbrengt.

Van kleinschalige lokale dansprojecten tot internationale festivals waarvoor de tickets in luttele seconden de deur uitvliegen, LouisLou weet als geen ander hoe je creatieve en originele dansevenementen opzet. In al hun activiteiten weven ze een flink vleugje verbinding en idealisme, en nodigen ze de deelnemers uit om hun comfortzone te stretchen.

LouisLou is ook een gewaardeerde speler binnen de internationale danswereld als partner van het Europese project ‘Swinging Europe’ dat swingdans op de kaart wil zetten. Daarbij trekt LouisLou vooral de kaart van duurzaamheid, diversiteit en inclusie.

Een van de bezielers van LouisLou is Leni Denorme. Zij ziet organiseren als een creatief gebeuren waar mensen elkaar ontmoeten, zich kunnen uitdrukken en inspireren. Leni opent D’inspiratiedag met een keynote sessie waarin ze haar ervaring deelt vanuit haar ruime blik op het veld: als danser en performer enerzijds, maar ook als eventorganisator en als speler in de internationale scene. Ze heeft in haar betoog niet alleen oog voor de successen en mooie momenten, maar praat ook openlijk over moeilijke uitdagingen en valkuilen. Kortom, een sterke good practice om deze D’inspiratiedag rond internationalisering mee te starten.

 

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback