nl / en

Pat Van Lantschoot is ruim 40 jaar werkzaam als dansdocent. Ze is afgestudeerd aan de Theaterschool van Amsterdam en heeft een jarenlange ervaring als docent en opleider in dansimprovisatie en danstherapie.

Vanaf 2005 begeleidt ze als docent en vormgever het dansproject ‘Dochters van Eva’ voor vrouwen vanaf 50. Daarin creëert ze samen met andere docenten en makers ieder jaar een dansvoorstelling vanuit improvisatie. Met dit project wil ze deze groep vrouwen in het culturele veld een plek en een podium geven.

Wat begon als een cursus met een tiental deelneemsters, is uitgegroeid tot een unicum in de regio. In de cultuurcentra van Berchem, Deurne, Merksem, Aartselaar en Bonheiden komen vrouwen niet alleen om te dansen, maar ook om met hun ‘zussen’ een avontuur mee te maken. Er ontstaat een sociale context waar vrouwen zich thuis kunnen voelen, de mogelijkheden van hun lichaam verruimen, dansplezier ervaren en hun creativiteit inzetten.

Op dit moment werkt Pat samen met dansdocent Suzanne Demesmaeker in het cultuurcentrum van Aartselaar.

Op 11 juni duik je mee in de sfeer van de dansateliers van Pat en haar collega’s. De nadruk bij   ‘Dochters van Eva’ ligt niet op techniek of lenigheid.  Creativiteit en ontspannen samenzijn waarbij iedere vrouw gerespecteerd wordt zoals ze is, staat voorop in iedere bijeenkomst.

Pat creëert een kader waarbinnen deelnemers kunnen experimenteren met dans.

Na het ontdekken van eigen mogelijkheden ga je op zoek naar welke specifieke danser in jou schuilt. Vanuit die specificiteit wordt een persoonlijke danstaal ontwikkeld waarmee je in interactie gaat met groepsgenoten.

 

Ga terug naar het programma van de inspiratiedag

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats