nl / en
Dansagenda

Screws - Alexander Vantournhout

9 nov 2019 20:00 - 10 nov 2019 17:00

Opnieuw tast Alexander Vantournhout de grenzen tussen dans, beweging en acrobatie af. ‘Screws’ is een opeenvolging van een tiental microperformances, waarbij het publiek van de ene performance naar de andere wandelt. In ‘Screws’ wordt de relatie tussen object en lichaam telkens bevraagd vanuit een ander standpunt.
Gedurende de voorstelling ontdek je gaandeweg een ruimte, waarbij je elke performance vanuit een specifieke hoek verkent. ‘Screws’ gaat verder in op de relatie tussen lichaam en object, een thematiek die reeds uitvoerig aan bod kwam in Alexanders eerdere creaties. Hoe kan bijvoorbeeld een bowlingbal van 7 kg de beweging van een danser beïnvloeden? Een mooi duet of kwartet krijgt plots een andere invulling op ijsschoenen… Alexander gaat deze confrontaties aan met vijf andere performers, waaronder het kwartet van Familiar Faces (laureaat Circus Next 2018).

“Alexander verzet bakens voor het hedendaags circus in Vlaanderen.” De Morgen

Extra: workshop met Emmi Väisänen, één van de performers van ‘Screws’, in Induce op 7 november van 18u15 tot 20u15. Hier inschrijven. Danseres Emmi Väisänen gaat met je aan de slag met materiaal uit de voorstelling en neemt je mee in hun zoektocht naar het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limitaties, en de relatie of grens tussen performer en object.  

datum

9 nov 2019 20:00 - 10 nov 2019 17:00

adres

De Spil
H. Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare

prijs

Basistarief: 15 euro Abonnementsprijs: 14 euro

organisatie

Cultuurcentrum De Spil

discipline

Circus
Regionaal
Dansvoorstelling
8800 Roeselare

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback