nl / en
Dansagenda

Nacera Belaza - Le Cercle

13 mei 2019 20:15 - 16 mei 2019 21:15

Every performance (except 14.05 at 11:00) is followed by an iftar.

Le Cercle nodigt ons uit in een ruimte tussen de ongedwongen nauwkeurigheid van het Soefisme, de cirkelvormen van break dance battles, en de haast mathematische precisie van een bepaald modernisme. De bewegingen van de vijf dansers worden voortgestuwd door een kracht die tegelijk vloeiend en gestructureerd is, alsof ze gedragen worden door een diepe en onafgebroken ademtocht. Nacera Belaza, in Algerije geboren en op haar vijfde naar Frankrijk verhuisd, koppelt de erfenis van traditionele vormen aan de abstractie van de hedendaagse dans. Daarmee ontsnapt haar werk aan elke vorm van classificatie. Met Le Cercle herinterpreteert ze het motief van een vorige choreografie, zoals een muzikant het thema van een symfonie ontwikkelt, door onderliggende varianten bloot te leggen. De choreografie straalt een gevoel van vrijheid uit en geeft de dansers de mogelijkheid zich te verliezen achter een beweging waarop voortdurend gevarieerd wordt. Ze staan als silhouetten op de rand van een cirkel van licht en werpen de politieke vraag op wat het betekent om zichtbaar te zijn of het licht te veroveren.

Credits
Choreography: Nacera Belaza
Sound & light design: Nacera Belaza
Performance: Aurélie Berland, Meriem Bouajaja, Mohammed Ech Charquaouy, Mohamed Ali Djermane, Magdalena Hylak Régie
Sound & light: Christophe Renaud
Presentation: Kunstenfestivaldesarts, Gemeenschapscentrum De Kriekelaar
Production: Compagnie Nacera Belaza
Coproduction: Festival de Marseille; MC93 Bobigny - Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis; manège, scène nationale-reims; deSingel; CCN2-Centre chorégraphique national de Grenoble; Corp_Real Galway Dance Days & Irish Modern Dance Theatre funded by the Arts Council of Ireland (2017); Moussem Nomadic Arts Centre; La Place de la Danse – CDCN Toulouse / Occitanie; Collectif 12 (Mantes-La-Jolie)
Support: Arcadi .le de-France; Beaumarchais - SACD

datum

13 mei 2019 20:15 - 16 mei 2019 21:15

adres

GC De Kriekelaar
Gallaitstr. 86
1030 Schaarbeek

prijs

Basistarief: 18 euro Jongeren: 15 euro Senioren: 15 euro Werkzoekenden: 15 euro

organisatie

Kunstenfestivaldesarts

contact

discipline

Dansvoorstelling
1030 Schaarbeek (Brussel)

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback