nl / en

Switch2move is een methode om het leven van mensen met chronische fysieke of mentale beperkingen te verbeteren. Andrew Greenwood ontwikkelt danssessies voor oudere mensen en voor mensen met Parkinson, dementie en Multiple Sclerose. De basisbouwstenen zijn telkens dans, beweging, gezondheid, kunst en mensen.

In deze workshop geeft hij de basisbouwstenen mee met zijn methode, die dans, lichamelijkheid en mindfulness combineert. De aanpak van Greenwood zorgt ervoor dat het innerlijke weer dichter betrokken wordt bij je lichamelijke activiteit. Je leert hoe je nieuwe gewoontes en veranderingen kan teweegbrengen bij je deelnemers, met een meteen voelbaar effect!

Deze intensieve vijfdaagse geeft je de kans om ziektes zoals Parkinson en dementie zowel neurologisch als fysiek beter te begrijpen. Bovendien krijg je de nodige tools mee om zelf aan de slag te gaan met deze doelgroep.

 

Kies voor 2, 3 of 5 dagen

De bijscholing bestaat uit twee delen. Je kan je inschrijven voor de vijfdaagse of voor één van de twee delen.

In deel 1 krijg je zowel een theoretisch als praktisch kader om aan de slag te gaan met deze doelgroep. Tijdens deze driedaagse wordt een dagdeel besteed aan een toelichting van een neuroloog en wordt de doelgroep uitgenodigd.

In deel 2 wordt voornamelijk tijd besteed aan het omzetten van jouw ideeën naar de praktijk. Je wordt als deelnemer uitgedaagd je eigen danssessies op te bouwen en te toetsen.  Als je je enkel voor deze tweedaagse inschrijft, verwachten we dat je je op voorhand inleest (wij bezorgen de nodige documenten).

 

Lesgever

Andrew Greenwood is een professionele danser en internationale balletleraar. Al snel ontdekte hij de mogelijkheden dat dansen biedt voor oudere mensen en voor mensen die getroffen zijn door ziekten zoals Parkinson, Alzheimer en Multiple Sclerose. Voor de sessies die hij ontwikkelde, werkte hij samen met de patiënten zelf en met deskundigen op het gebied van wetenschap en dans. In 2012 richtte hij de Dance for Health Foundation op, waarmee hij internationaal meer dan 40 docenten begeleidt. Andrew was één van de gastdocenten op ons Out of The toolbox festival 2021. Na zijn tweedaagse vroegen de deelnemers naar een verdieping. Op zijn website vind je meer info over deze methode.

 

Voor wie?

Deze intensive richt zich zowel naar dansdocenten als naar zorgprofessionals (bewegingscoaches, activiteitenbegeleiders, verzorgers, lichamelijke opvoedingskundigen en fysiotherapeuten) die zich inzetten voor mensen met Parkinson en dementie. Op deze manier zal ook de uitwisseling tussen beide deelnemersgroepen elkaar kunnen inspireren.

 

Praktisch

Wanneer?  

Deel 1: van woensdag 22 februari t.e.m. vrijdag 24 februari 2023, telkens van 10 tot 17u.

Deel 2: zaterdag 25 februari en 26 februari 2023, telkens van 10 tot 17u.

Waar? Dansstudio Danspunt (Dok Noord, Sint-Salvatorstraat 18a, 9000 Gent)

Prijs?

Deel 1: 80 euro (70 euro voor studenten, +65, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds)

Deel 2: 140 euro (130 euro voor studenten, +65, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds)

Beide delen: 200 euro (190 euro voor studenten, +65, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds)

Overnachting?

Kom je van ver en wil je graag in Gent overnachten? Danspunt reserveert voor jou een plaats in een hostel! Je slaapt dan aan een voordelig tarief op een gemeenschappelijke kamer (6 personen), enkel met dansers die dezelfde bijscholing volgen.

Prijs: 20 euro per nacht, ontbijt inbegrepen.

Wil je hiervan gebruik maken? Stuur een mailtje naar  annelore@danspunt.be.

Deze workshop wordt gegeven in het Engels.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats