nl / en
Dance calendar

Dansen op Dok Noord / The Lounge

21 Aug 2019 16:30 - 25 Aug 2019 18:00

In the lounge op het gezellige binnenplein van Dok Noord kan je elke dag proeven van leuke initiaties: het razend populaire Voguing waar het allemaal draait om de pose, een happy tripje naar de swinging thirties met Lindy Hop en de boeiende Japanse massagevorm Shiatsu. Op de Impro Jam met live muziek kan je je samen met andere dansers uitleven op de dansvloer. Wie het liever wat rustig houdt, kan een lecture meepikken over Skinner Releasing Technique.

Programma

woensdag 21/8 – Shiatsu met Peter Albrecht
Shiatsu is Japans voor ´vingerdruk´en wordt soms ook acupunctuur zonder naalden genoemd. Het is een massagevorm die voortkomt uit de traditionele Oosterse geneeskunde. Je stimuleert en balanceert het lichaam door met duimen, handpalmen en ellebogen druk uit te oefenen op drukpunten en meridianen. Klachten worden benaderd vanuit een totaalbeeld van de mens op alle niveau’s: fysisch, mentaal en spiritueel. De behandeling stimuleert de zelfhelende kracht van de ‘bodymind’ en brengt diepe rust, vitaliteit en evenwicht.

donderdag 22/8 – Lindy Hop met Crazy Legs
Gooi de benen los tijdens een leuke les Lindy Hop. Op de tonen van de vrolijke en aanstekelijke swing- en jazzmuziek heb je al gauw enkele basispasjes onder de knie. Deze van oorsprong Afro-Amerikaanse duodans combineert elementen van charleston en jazzdance waarbij je naar hartenlust kan improviseren. We maken twee kringen zodat je telkens met een andere danspartner kan oefenen. Plezier verzekerd!

vrijdag 23/8 – Voguing & Waacking met Katerina Ourda
Voguing is een fascinerende dansstijl, onstaan in de New Yorkse LGBT-scene van de jaren ‘70waar dansers de poses van modellen op de cover van Vogue nadeden. Vandaag is het een wereldwijd fenomeen dat veel verder reikt dan de kringen van holebi’s en zwarte minderheden, maar nog steeds draait om zelfexpressie en trots zijn op je lichaam. Het is eigenlijk een battle, maar wel eentje op hakken! Waacking vond dan weer z’n oorsprong in L.A. in dezelfde periode. Er was geen plaats voor holebi’s en transgenders, maar in discoclubs vonden zij al dansend een manier om zich uit te drukken. Net als bij voguing moet je je helemaal geven, schaamte is uit den boze!

zaterdag 24/8 – Impro Jam
Tijdens deze Impro Jam laat je je als danser inspireren door de omgeving, de andere dansers en de live muziek. De Sloveense danser Jurij Konjar, die het workshopprogramma samenstelde, leidt de Impro Jam in. Of je nu veel of weinig danservaring hebt, dit is hét moment om vrijuit te bewegen en te schitteren op de dansvloer!

zondag 25/8 – Lecture Skinner Releasing Technique door Ana Stegnar
Skinner Release Technique is een unieke, baanbrekende techniek die werd ontwikkeld door Joan Skinner. Zij gaat uit van het principe dat wanneer we fysieke spanningen loslaten, we vrijer en krachtiger kunnen bewegen. De focus ligt op de persoonlijke, fysieke ervaring van essentiële bewegingsprincipes. Dat leidt tot een diep bewustzijn van nieuwe mogelijkheden om te bewegen, en kan je ook toepassen in het dagelijks leven.

date

21 Aug 2019 16:30 - 25 Aug 2019 18:00

address

Danspunt
Dok Noord / Sint-Salvatorstraat 18a
9000 Gent

price

Basistarief: euro

organisation

Danspunt

discipline

Cursus of workshop
Moderne dans

What’s hot in the world of dance? Read all about it in DANST, our quarterly magazine (only available in Dutch).

Subscribe

Are you working on your own performance and could you use some artistic and substantive advice? We send a professional coach to constructively support you!

Ask for feedback