Hoofdmenu

PODIUM: Je abonnement is veel geld waard!

8/8/2017

Als Danspunt-abonnee krijg je in verschillende cultuurhuizen een korting op dansvoorstellingen en performances. Ga zeker eens langs in de Beursschouwburg (Brussel), Kunstencentrum Buda (Kortrijk), CAMPO Kunstencentrum (Gent), CC Beringen, Cultuurcentrum Brugge, CasinoKoksijde, Cultuurcentrum De Adelberg (Lommel), De Grote Post (Oostende), de Velinx (Tongeren), de Warande (Turnhout), Cultuurcentrum deWerft (Geel), CCHA (Hasselt), Cultuurcentrum Strombeek (Grimbergen), Cultuurcentrum Zwaneberg (Heist–op–den–Berg), Concertgebouw Brugge, De Roma (Borgerhout), Handelsbeurs (Gent), !NIEUW! het Theaterfestival (Brussel), Kaaitheater (Brussel), Kopergietery (Gent), Monty Kultuurfaktorij (Antwerpen), Music Hall, Muziekcentrum Dranouter, NEXT Festival (Kortrijk), Schouwburg Kortrijk, STUK Kunstencentrum (Leuven), Kunstencentrum Vooruit (Gent) en Westrand – Cultuurcentrum Dilbeek.

Wil je ook abonnee worden van Danspunt en genieten van een korting op deze voorstellingen? Klik hier voor meer info over het abonnement.

 

Danspunt-abonnees hebben bij het laatste Dans.Magazine (juni) een persoonlijke kortingsbon ontvangen.

 

In september op het podium...

 

 

'Radical Light' MET Salva Sanchis & KUNST/WERK (ES/BE)

JURYSELECTIE  – Voor Radical Light creëerde Salva Sanchis een energieke choreografie in dialoog met de muziek van minimal technoduo Discodesafinado. Vijf dansers, waaronder Sanchis zelf, geven zich helemaal over aan de muziek. Geniet van een uur lang compromisloze dans en geluid tegen 120 beats per minuut.

Wanneer   Za 2/09/2017 om 21 uur in Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor de dansvoorstellingen van het Theater Festival

 

'EVOL' MET Claire Croizé (FR/BE)

JURYSELECTIE  – De titel EVOL ontleent Claire Croizé aan het gelijknamige Sonic Youth-album. Net zo goed is het LOVE achterstevoren geschreven, én een afkorting van ‘evolutie’. Beide zijn centrale begrippen in deze tedere creatie op songs van David Bowie en poëzie van Rainer Maria Rilke. Een geraffineerde, poëtische en genereuze dansvoorstelling.

Wanneer   Za 2 & zo 3/09/2017 om 19 uur in Kaaistudio's, O.L.V. Van Vaakstraat 81, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor de dansvoorstellingen van het Theater Festival

 

'Mazing' MET Vera Tussing (DE/BE)

CIRCUIT X  – Het opzet is helder: vijf dansers komen in beweging door de aanwezigheid van het publiek. Laat je meevoeren en ontdek hoe Mazing met behulp van dansbewegingen nieuwe vormen van samenzijn creëert. De voorstelling herbevestigt de kracht van de aanraking in deze digitale tijden.

Wanneer   Vr 8/09/2017 om 19 uur in Kaaistudio's, O.L.V. Van Vaakstraat 81, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor de dansvoorstellingen van het Theater Festival

 

'A Love Supreme' MET Salva Sanchis & Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas (BE/ES)

JURYSELECTIE  – Vier mannelijke dansers dansen het samenspel tussen de vier muzikanten van Coltranes kwartet. Met knallende energie en expressiviteit geven Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker een verbluffend beeld aan Coltrane’s legendarische muziekalbum.

Wanneer   Za 9/09/2017 om 20.30 uur in Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor de dansvoorstellingen van het Theater Festival

 

Exodus met o.a. Wouter Vandenabeele & Osama Abdulrasol

Vijftien jaar geleden speelde Wouter Vandenabeele het allereerste concert in de Handelsbeurs. Als terugblik op al die jaren muziek keert hij terug met een orkest van muzikanten ‘op de vlucht’.
Exodus combineert de Griekse blues met vurige flamenco en de muzikale smeltkroes van Aleppo.

Wanneer   Do 21/09/2017 om 20.15 uur in Handelsbeurs, Kouter 29, 9000 Gent (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor zowel het abonnement als losse tickets voor fado/flamenco.

 

'Cliffdancers THE PILOT' van TANZHAUS NRW & KOPERGIETERY

CLIFFDANCERS wordt een stomende dansvoorstelling.
Een internationaal team van choreografen en dansers duikt de wereld van televisie en multimedia in, op zoek naar de spannendste cliffhangers in de danstaal.

Wanneer   Vr 22, za 23, do 28/09/2017 om 20 uur; zo 24/09/2017 om 15 uur in KOPERGIETERY (www.kopergietery.be) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'BACH. CELLOSUITEN' MET ANNE TERESA DE KEERSMAEKER, JEAN-GUIHEN QUEYRAS/ROSAS [BE/FR]

Drie dansers en twee danseressen – waaronder Anne Teresa De Keersmaeker zelf – bewerken, bevragen en dansen de zes Cellosuites van Bach, uitgevoerd door de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras. Hun ingenieuze architectuur, dansante ritmiek en tijdloze schoonheid blijven tot op de dag van vandaag fascineren.

Wanneer   Za 23, zo 24, di 26 & wo 27/09/2017 om 20 uur in Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs

 

'Radio Vinci Park' met THÉO MERCIER & FRANÇOIS CHAIGNAUD
 

Een desolate parkeergarage. Een stuntman en zijn motor. Een danser op naaldhakken. De twee personages storten zich in een intens ritueel waarbij hun omgeving verandert in een arena. Wat volgt is een brutaal duel tussen motor en man, tussen mens en object.

Wanneer   Wo 27 & do 28/09/2017 om 22 uur van Campo Gent op locatie (Brugesepoortstraat 17) (lees meer) - Danspunt-abonnees betalen 10 ipv 14 euro

 

'Beytna' met Omar Rajeh / Maqamat & Le Trio Joubran

‘Beytna’ betekent in het Libanees ‘uitgenodigd worden bij iemand thuis’. Eten speelt daarbij een wezenlijke rol. Zo ook in deze voorstelling. Een gelegenheidscollectief van dansers en muzikanten uit verschillende continenten en culturen ontmoeten elkaar rond een banket. De zeven kunstenaars koken, eten, drinken, praten en dansen. Aan tafel houden ze de hedendaagse dans uit ieders land tegen het licht. Hoe verhoudt die zich tot de traditie? Wat is de betekenis van ‘hedendaags’?

Wanneer   Wo 27/09/2017 om 20 uur in Cultuurcentrum Brugge - MaZ, Magdalenastraat 27, 8200 Brugge (Sint-Andries)  (lees meer)  - Danspunt-abonnees krijgen een korting van 15% (enkel bij aankoop aan de balies of avondkassa, op vertoon van abonnementsbewijs)

 

'Mer-' met Claire Croizé & Etienne Guilloteau / ECCE

Mer- is de vuurdoop van Claire Croizé en Etienne Guilloteau (ECCE) als huisartiesten van het Concertgebouw. Vijf dansers bewegen op religieuze en profane polyfonie over grote levensthema’s als dood, verdriet en pijn. Vijf zangers van Marnix De Cats Pluto-ensemble brengen deze muziek uit de renaissance opnieuw tot leven.

Wanneer   Vr 29/09/2017 om 20 uur  (lees meer) - Za 30/09/2017 om 20 uur  (lees meer) in de Sint-Walburgakerk, Brugge - Danspunt–abonnees krijgen 30% korting bij onderstaande dansvoorstellingen. Er kunnen 2 tickets aan dit kortingstarief per persoon gekocht worden. Deze reductie is geldig op het standaardtarief, in alle rangen, volgens beschikbaarheid. De tickets kunnen aan de balie van In&Uit of telefonisch via de Ticketlijn op het nummer 070 22 33 02 (ma – vr van 16.30 tot 18.30 uur) geboekt worden met vermelding van Danspunt.
Ook online kunnen de tickets geboekt worden. Vermeld de couponcode DANSPUNT (hoofdlettergevoelig) bij de afrekening.

 

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×