Hoofdmenu

PERSBERICHT: Dansers vol overgave! - Negende editie Dance.Impact 2013

15/04/2013

Dansers vol overgave!

Negende editie Dance.Impact 2013

In plaats van te genieten van de langverwachte eerste lentezon trok Danspunt op zondag 14 april samen met een karavaan hedendaagse dansers naar CC Ter Dilft in Bronem. Zes dansgroepen namen het tegen elkaar op tijdens Dance.Impact, de wedstrijd in hedendaagse dans voor amateurdansgroepen uit Vlaanderen en Brussel.
De gezelschappen waren elkaar waard en maakt het de jury niet gemakkelijk. De dansers stonden vol overgave en overtuiging op het podium en zetten enkele pareltjes van choreografieën neer. Uiteindelijk gingen het beeldje en de titel van "Ambassadeur Hedendaagse Dans in Vlaanderen 2013" naar De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) uit Sint-Niklaas, met een gedurfde en originele choreografie van Iraïs Ooms: "Douchecrime"!

Zes groepen doorstonden de preselectie en lieten het publiek genieten van een avondje dans om duimen en vingers bij af te likken: Kompanie Oiterpe (Drongen), Cie Bailili - Dancelot (Brugge), SAMWD Sint-Niklaas (Sint-Niklaas), Compagnie Arlekino (Antwerpen), Showteam Balletschool Ann-Sophie Deweer (Eeklo) en Company J. – Danshuis De Ingang (Gent).

Tijdens de juryberaadslaging kon het publiek genieten van de prachtige solo van de Tsjechische Anna Benháková, een duet van Caroline Le Noane & Justin Collin en van de nieuwe choreografie van de vorige ambassadeur Folle et Fou (Afdeling Gent).

SAMWD Sint-Niklaas on stage ©Joke Van den Heuvel

De jury besliste uiteindelijk unaniem dat De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans uit Sint-Niklaas zich een jaar lang ‘Ambassadeur voor hedendaagse dans in Vlaanderen’ mag noemen.
De jury loofde het straf concept van Iraïs Ooms, overtuigend gebracht door de dansers op gedurfde muziek!

Groepsfoto SAMWD Sint-Niklaas © Joke Van den Heuvel

De nieuwe ambassadeurs winnen 500 euro, te besteden aan de voorbereiding van hun volgende productie of festivaldeelname. Ze zullen bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

Dance.Impact is een initiatief van Danspunt in samenwerking met Terpsichore.

 
- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Joke Van den Heuvel
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.

Voor inhoudelijke vragen of een interview: Ton Schipper, directeur Danspunt, 09 296 45 35, 0475 41 90 57, ton.schipper@danspunt.be

Voor communicatiemateriaal: Katrien Joris, 09 269 45 32, katrien.joris@danspunt.be

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×