Hoofdmenu

PERSBERICHT: Aira Ensemble wint eerste editie van Dance.Classix!

03/11/2012

Dance.Classix is onze gloednieuwe wedstrijd voor klassieke dans, georganiseerd in samenwerking met Danscentrum Aike Raes (Leuven,www.danscentrum.be).

Op zaterdag 3 november vond de eerste editie van Dance.Classix plaats in Leuven.

Zes groepen namen het tegen elkaar op: Aira Ensemble (Leuven); Cie Ph/f/ase (Gistel), Dansstudio Arlekino (Hove), Danswijzer (Mariakerke), Leuvense Balletschool (Leuven) en Move Company (Deerlijk). Uit deze zes groepen selecteerde de jury één ambassadeur klassieke dans.

And the winner is: Aira Ensemble (Leuven)

Zij gaan naar huis als de eerste Ambassadeur klassieke dans in Vlaanderen en dragen deze titel gedurende een jaar. Aira Ensemble zal in 2012-2013 regelmatig aangesproken worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse festivals en voorstellingen en daarenboven krijgt ze een coaching van Danspunt ter waarde van 500 euro. Een dikke proficiat aan de dansers en aan Goedele De Raeymaeker, die zorgde voor de schitterende choreografie.

Groepsfoto Aira Ensemble ©Maarten Marchau

De jury bestond uit: Pol Coussement (voorzitter), Tina Van Roy, Greet Boterman, Alain Honorez en Dieter Defurne.

Tijdens de juryberaadslaging was er een prachtig gastoptreden van de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

De nieuwe ambassadeur wint 500 euro, te besteden aan de voorbereiding van hun volgende productie of festivaldeelname. Ze zullen ook door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Dance.Impact is een organisatie van Danspunt i.s.m. Danscentrum Aike Raes.

 

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Maarten Marchau
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.

Voor inhoudelijke vragen of een interview: Ton Schipper, directeur Danspunt, 09 296 45 35, 0475 41 90 57, ton.schipper@danspunt.be

Voor communicatiemateriaal: Katrien Joris, 09 269 45 32, katrien.joris@danspunt.be

 

Genre: 
Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×