nl / en

Evelien Maes studeerde Docent Dans (klassiek ballet, moderne dans en jazzdans) bij Fontys (Tilburg). In 2017 behaalde ze daarnaast de master Dance Science bij Trinity Laban in Londen, en ze is sinds 2022 tevens gecertificeerd in Simonsontechniek. Na 10 jaar lesgeven doorheen Nederland en België geeft ze nu voornamelijk les in Gent. Tevens heeft ze twee jaar lang actief artikels geschreven voor de rubriek Anatomie & Gezondheid van het tijdschrift Dansdocent.nu. Dankzij haar nieuwsgierigheid en brede interesse in dans (ballet, jazz, moderne dans, volksdans, Ierse dans, tapdans, showdans en hedendaagse dans) benadert ze het dansdocentschap met een open blik. Dansdocenten helpen om goed onderbouwd, efficiënt en veilig les te geven door wetenschappelijke kennis op een bruikbare manier aan te bieden is haar missie.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback