nl / en
zoekertjes

Open call // residenten

Provincie West-Vlaanderen

De Figuranten is een kunstenorganisatie die in dialoog met de meest kwetsbaren van de maatschappij theater maakt. Voor onze voorstellingen bewerken we bestaande theaterteksten (Aeschylos, Shakespeare, Tsjechov, Müller…) of vragen we hedendaagse auteurs (Peeters, Pourveur…) om nieuwe teksten te schrijven. In onze werkruimte in Menen organiseren we Open Ateliers voor jongeren en volwassenen. Daarnaast doen we artistieke projecten op maat, vaak op vraag van welzijnsorganisaties en kunstencentra.
Door de aard van de werking en de projecten, is onze werkruimte tijdens de zomermaanden vaak volledig of gedeeltelijk vrij. We stellen ons atelier graag open voor kunstenaars die nood hebben aan een werk- of repetitieruimte. We kijken uit naar nieuwe ontmoetingen met andere kunstenaars.
VOOR WIE?
Kunstenaars die een ruimte nodig hebben om te werken, experimenteren, schrijven, reflecteren, repeteren.
WANNEER?
Drie dagen tot twee weken in de periode tussen 15 juli en 22 augustus 2021. Dien jouw voorstel in voor 1 juni 2021. Tegen ten laatste 15 juni laten we weten wie we selecteerden.
DE FIGURANTEN BIEDT:
Verschillende mogelijkheden qua werkruimtes (ateliers met houten vloer en black box met balletvloer en tribune). Er is geen technieker aanwezig.
Keuken en douche
Mogelijkheid tot ‘kamperen’ in het pand zelf (of je kan ook een B&B in de buurt boeken)
Onze huisfotograaf maakt voor ons archief een fotografisch verslagje van je residentie
DF bevindt zich op 10 minuten wandelen van het station van Menen in een rustige omgeving, dichtbij de grens met Noord-Frankrijk.
De Figuranten - atelier

Indienen doe je via:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnzn6pRuUdIQGUFrH3XD-Uff0h6MjIuaECOThIG1st_looxA/viewform

deadline

7 juni 2021

naam

Ans Van Gasse

labels

aangeboden: zaal
open call

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback