nl / en
zoekertjes

Audities HAVOC

Provincie West-Vlaanderen

Theater Antigone zoekt b-girls, b-boys, krumpers en hiphopdansers voor de danstheaterproductie HAVOC en organiseert hiervoor audities op 30 juni en 1 juli 2022 in Kortrijk

Theater Antigone is een theaterproductiehuis en presentatieplek in Kortrijk. Sinds twee jaar is theatermaker en choreograaf Haider Al Timimi artistiek leider, en wordt er radicaal ingezet op diversiteit – zowel maatschappelijk als cultureel als qua vorm. Antigone maakt en programmeert producties met een grote maatschappelijke urgentie, en bespeelt een zo breed mogelijk spectrum: van solo’s tot ensemblestukken, van theater tot dans, van performances tot installaties, van opera tot hiphop.

HAVOC
New York, begin jaren zeventig. De South Bronx staat in brand, letterlijk en figuurlijk. De middenklasse heeft er zich uit de voeten gemaakt; de economie stort in; gebouwen staan leeg, worden gesloopt of in brand gestoken; bendes maken de straten onveilig; zestig procent van de jongeren is werkloos. Ze hebben geen geld om naar een club te gaan, dus palmen ze de straten in met hun sound systems en stukken karton. Ze leggen een vloer en dansen op de break. Ze schrijven hun namen op de muren, ze uiten hun ongenoegen op muziek. Hun verzet tegen het establishment groeit uit tot een cultuur: hiphop.

In HAVOC neemt choreograaf/regisseur Haider Al Timimi (die zelf een breaking achtergrond heeft) verschillende aspecten van verzet en revolutionair denken onder de loep. De rauwe explosieve energie van hiphop vormt hierbij de leidraad. Met een cast van b-girls, b-boys en krumpers wil Al Timimi via dans, tekst en muziek onderzoeken hoe de revolutie er vandaag kan uitzien. Hoe uit destructie creatie kan komen, uit vernieling vernieuwing.

Planning:
- een onderzoeksperiode van 1 à 2 weken in mei, juni of juli 2023 (nog te bepalen)
- repetities van 4 september t/m 18 oktober 2023 in Theater Antigone, Kortrijk
- première op donderdag 19 oktober 2023 in Theater Antigone, met aansluitend een korte eerste speelreeks
- tournee in seizoen 2024-2025 (nog te bepalen)

Voor wie?
Voor deze dansproductie zijn we op zoek naar b-girls, b-boys, Hip Hop allrounders en krumpers.
Ervaring met theater is een plus maar niet noodzakelijk. We streven naar een open en diverse groep performers, en maken daarbij geen onderscheid tussen geslacht, geloof, huidskleur, seksuele voorkeur, nationaliteit, handicap, ...

Hoe deelnemen?
De audities vinden plaats op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli 2022, tussen 10u en 18u in Theater Antigone, Overleiestraat 47 in Kortrijk.

Je kunt alleen op uitnodiging aan de auditie deelnemen.

Stuur ten laatste op vrijdag 24 juni 2022 een mail naar noor@antigone.be met daarin
- een up-to-date CV
- een video waarin je jezelf in 1 minuut voorstelt
- een video waarin je je bewegingstaal en skills laat zien in max 3 minuten
- je beschikbaarheid op 30 juni en/of 1 juli

We laten je uiterlijk op maandag 27 juni weten of je uitgenodigd bent en op welk moment we je verwachten.

deadline

24 juni 2022

naam

Ellen Stynen

labels

open call

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback