nl / en

Zone D is een luik binnen Danspunt waar je al onze bijscholingen en opleidingen voor dansdocenten kan vinden.

2023 – 2024

Anatomie voor dansdocenten met Michèle Swennen

Het lichaam is het instrument van een danser. Een stevige basiskennis anatomie is daarom erg belangrijk. Neem samen met Michèle Swennen via praktische oefeningen de globale anatomie van ons lichaam onder de loep en zoom in op doelgerichte kennis voor dansers en dansdocenten.

Wanneer?

  • Zondag 8 oktober 2023
  • Zaterdag 4 november 2023
  • Zondag 5 november 2023

Meer info

Dansen en co-creëren met 50+-dansers met Suzanne Demesmaeker en Pat Van Lantschoot

Tijdens deze 5 dagen geven Suzanne en Pat een carrière aan ervaring en tips mee om te dansen en te creëren met 50+-dansers. Pas de technieken ook toe op andere doelgroepen!

Wanneer?

  • Zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2023
  • Zaterdag 24 februari 2024
  • Zaterdag 23 en zondag 24 maart 2024

Meer info

Silke Crombez op tournee

Samen met enkele dansscholen organiseert Danspunt bijscholingen rond blessurepreventie, flexibiliteit & stretching en kracht & stabiliteit.

Meer info

Choreografie driedaagse met Koen De Preter, Jonas Vlerick of David Hernandez

Kies één van de drie choreografen en dompel jezelf onder in hun wereld van choreografie. Elk vanuit hun persoonlijke professionele parcours scholen ze je bij over danscreatie. De drie groepen gaan apart aan de slag in de studio en wisselen op de laatste dag hun kennis uit.

Wanneer?

Vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 januari 2024

Meer info

Omgaan met podiumangst met Mieke Wouters (FREE UP & PLAY)

Het overkomt de beste. Je staat in de spotlight en je voelt je kwetsbaar. In deze bijscholing pakt Mieke Wouters van Free Up & Play plankenkoorts aan door in te spelen op de intelligentie van het lichaam.

Wanneer?

Vrijdag 12 januari

Meer info

Blessurepreventie voor gevorderden, met Bjorn Fierens

Beter voorkomen dan genezen, het is een oud en welbekend gezegde. Maar weet jij hoe je blessures kan voorkomen? In deze praktijkgerichte tweedaagse gaan we, door middel van beweging, beter begrijpen wat het voorkomen van blessures eigenlijk allemaal zou moeten inhouden.

Wanneer?

Zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024.

Meer info

EHBO-cursus

Een ongeluk is snel gebeurd, dus je kan maar beter voorbereid zijn op een onvoorbereide situatie. EHBO kennen is één, kunnen is een ander verhaal.  Sophie Van Antwerpen van Help Snel leert je de kneepjes van het vak.

Wanneer?

Vrijdag 5 april 2024

Meer info.

Open Up to Dance

Open Up To Dance is een jaarlijks terugkerend weekend voor dansdocenten, leerkrachten en jeugdwerkers die werken met dans, kinderen en jongeren. Voor deze eerste editie spitsen we ons toe op kinderen (4-12 jaar). Gedurende een intensief weekend delen uiteenlopende lesgevers hun dada’s en ervaring.

Wanneer?

Zaterdag 13 en zondag 14 april 2024

Meer info

Dansles geven aan 60-plussers

Meer info volgt

Wanneer?

Zondag 2 juni 2024

Basisopleiding docenten 2023-24

Ben je  op zoek naar een cursus die je handvaten geeft om dansles te geven? Wil je met meer zelfvertrouwen voor jouw klas staan? In oktober 2023 gaat een nieuwe cyclus van de Basisopleiding Dansdocent van start. De opleiding geeft een basis mee ongeacht in welke dansstijl je wilt lesgeven.

Meer info

 

Segni Mossi

Segni Mossi

Opdracht 3: ik zie het zo

Opdracht 3: ik zie het zo

Voorbij/reeds gestart:

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback