nl / en

Wat?

In Traject Choreografie leer je dans te maken vanuit de basisprincipes van choreografie. Een formule hiervoor bestaat uiteraard niet. Elke maker baant een eigen weg en ontwikkelt een eigen taal. Maar tools en principes zijn er wel. Daarmee ga je aan de slag: spelend, experimenterend, creërend. Zo krijg je inzicht in maakprocessen én ontdek je waar jij het meeste affiniteit mee hebt.

Het traject bestaat uit 3 modules, die samen of elk apart gevolgd kunnen worden. Samen vormen ze een boeiend geheel waarin je kan uitpuren, uitproberen, experimenteren, vergelijken en reflecteren.

Schrijf je in op de drie modules, dan krijg je 10% korting op de totale prijs!

Voor wie?

Voor (amateur)dansers, choreografen en makers met zin om een stap verder te gaan in hun eigen proces van danser naar ‘maker’. Je hebt danservaring en je komt met je eigen dansante bagage. Je loopt over van goesting om dans te maken, je ei te leggen en het uit te broeden.

Alle deelnemers werken vanuit hun eigen dansstijl. Er wordt niet gefocust op danstechnische aspecten eigen aan specifieke genres (bewegingsmateriaal of dansfrasen). Wel biedt het brede toepassingsmogelijkheden over de dansgenres heen, zoals dansdramaturgie, ruimtegebruik, opbouw, enz.

Door wie?

Traject Choreografie is een samenwerking tussen Danspunt en WISPER. De begeleiding gebeurt door Georgina del Carmen Teunissen vanuit een dansante en theatrale insteek. Tijdens module 2 krijgen we ook input van zeer uiteenlopende artiesten uit de (podium)kunsten.

Georgina del Carmen Teunissen (1980) begon haar opleiding aan de Fontys Dansacademie en studeerde af aan de Hogeschool Antwerpen (departement dans). Ze danste in producties van o.a. Jan Fabre, Kendell Geers, Arne Sierens, Union suspecte. Ze werkte met Haider Al Timimi aan de voorstellingen ‘Ich bin wie du’ en  ‘Bite the hands that feeds you’ en maakte samen met hem ook haar eerste eigen voorstelling ‘Flor de Cana’ (2008). In 2016 creëerde ze voor BRONKS ‘Anxcity: only vampires are afraid of the (spot)light’. Voor KunstZ maakt ze de voorstelling ‘No man’s land’. Beide voorstellingen vertrekken vanuit het idee om de deelnemende jongeren en hun verhaal een gezicht te geven in het brede culturele veld. Georgina is stafmedewerker en docente dans bij Wisper.

Praktisch

Draag kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Breng een flesje water en een lunch mee voor tussendoor.

Waar en wanneer?

  • MODULE 1: methodieken en tools – za 27 t/m ma 29 okt – Brussel – 135 euro
  • MODULE 2: makers ontmoeten – za 26 & zo 27 jan, za 9 & zo 10 feb – Brussel – 175 euro – GEANNULEERD
  • MODULE 3: ideeën uitpuren en communiceren – za 16 & za 23 maart, za 6 & zo 7 april – Sint-Jans-Molenbeek – 165 euro – GEANNULEERD

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback