nl / en

Danspunt wil die dansers en bewegers tussen 13 en 21 jaar de kans geven hun talent te ontwikkelen. Ze volgen enkele dansworkshops waarbij ze zich voorbereiden op de opnames, proeven van de sfeer op een filmset en krijgen de kans om samen te werken met ervaren choreografen. We rekruteerden in Limburg en in West-Vlaanderen.

 

Moteur synchrone, een kortfilm van Stanislav Dobak en Jamie Lee

Gedachten versmelten.

Adem hoopt zich op tot wolken.

Gezichtloze steden groeien langzaam uit armen en benen. Chaotische gedachten krijgen geleidelijk aan betekenis. Lichaam en geest onderwerpen zich aan impulsen.

De poging om echt één te worden lukt nooit volledig, maar leidt tot iets nieuws.

De film die in Limburg wordt opgenomen is een productie van Danspunt, Passerelle en fABULEUS, i.s.m. de cultuurcentra van Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel, Maasmechelen en Tongeren. De kortfilm van videograaf/fotograaf/choreograaf Stanislav Dobak en co-regisseur Jamie Lee gaat eind november in première.

 

Au suivant, een film van choreografe Bérengère Bodin i.s.m. filmmaker Philippe Piffet

AU SUIVANT … De volgende! Jacques Brel herhaalde het in zijn gelijknamige lied tot in den treure.

Deze film is een ode aan de jeugd die schittert, aan het vuur dat jongeren bezielt. Een fictieve documentaire die getuigt van hun poëzie. Geschreven door, voor en met hen.

Ze geloven in bewegen, zweten en boven zichzelf uitstijgen. Op een auditie komen ze samen, als een lange stoet zwetende pelgrims, hopend dat het doek voor hen zal opgaan.

De jongeren gooien hun lichamen in de strijd. Ze vergeten zichzelf en gaan helemaal op in de dans. “Velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren …” Tenzij we áchter het doek kunnen kijken. Tenzij we kunnen ervaren wat er áchter de coulissen gebeurt. Tenzij we hun droom kunnen beleven, als een stralende belofte aan de volwassenen van morgen …

We kijken naar hen, luisteren naar hen, observeren hen, bespieden hen.

De workshops ter voorbereiding van Au Suivant, een film en creatie van choreografe Bérengère Bodin i.s.m. filmmaker Philippe Piffet, gingen door in augustus 2020. De film is een productie van Danspunt in co-productie met fABULEUS, Passerelle en Concertgebouw Brugge en wordt in april voor het eerst aan het grote publiek getoond.

Artistieke assistentie: Lenneke Rasschaert, Arend Pinoy en Jakob Ampe
Camera: Philippe Piffet en Bram De Waele (VISIONAIRES)

 

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback