nl / en
Dance calendar

Meditatief dansen

6 Jul 2020 10:00 - 11 Jul 2020 11:30

Bewegen, ademenen, ontspannen ... en dansen.
Ben je op zoek om je beter in je vel te voelen? Wil je graag meer flexibiliteit in je lichaam, een fitter gevoel? Meer bewust worden van je eigen lijf? Of snak je naar rust, even alle aandacht aan je zelf in een aangenaam kader?

Dan is deze bewegingsles iets voor jou, elke ochtend, 6 dagen lang .

Kom meedoen in een gezellige huiskamersfeer.

We starten met oefeningen die je hele lichaam in beweging brengen. Alle lichaamsdelen komen aan bod. Daarbij is de adem een hulpmiddel, en soms zelfs de motor van je beweging.

De dansfrase die we daarna leren is een korte aaneenschakeling van eenvoudige bewegingen.

Eventueel volgt er nog een aanzet tot het spelen met de bewegingen of het creëren van een eigen beweging. Zo krijg je al doende inzicht in hoe je zelf een bewegingsreeks kan maken.

Elke les eindigt met stretching en ontspanningsoefeningen. Opgeladen en herboren ga je weer naar huis!

Deze bewegingsreeks is een vorm van meditatie. Door je focus te leggen op je eigen lichaam, je adem, de aan te leren bewegingen, kan je de maalstroom aan gedachten in je hoofd stoppen. Daarom kan je de les zien als ‘meditatieve dans’.

Doordat de soort van bewegingen heel gewoon zijn en van alledag, kan de les ook bestempeld worden als hedendaagse dans of ‘alledaags dansen’. Zo krijg je tips om al dansend in de keuken bijvoorbeeld de vaatwas leeg te maken… dansplezier als het ware tussen de soep en de patatten.

Welkom!

date

6 Jul 2020 10:00 - 11 Jul 2020 11:30

address

Ten huize van
Honsemsestraat
3370 Vertrijk (Boutersem)

contact

discipline

Cursus of workshop
Moderne dans

What’s hot in the world of dance? Read all about it in DANST, our quarterly magazine (only available in Dutch).

Subscribe

Are you working on your own performance and could you use some artistic and substantive advice? We send a professional coach to constructively support you!

Ask for feedback