nl / en

Sommige dansprojecten vragen niet om een studio of theaterzaal, maar om een bijzondere setting. Maar werken op locatie brengt een hoop spannende factoren mee. Hoe doe je dat, dans naar open lucht of de publieke ruimte verplaatsen? Ruth Dupré (KAAP) duikt in de geschiedenis van dansfestival Dansand! en haar eigen ervaring met locatieprojecten. Ze deelt enkele succesfactoren, maar ook de grootste blunders (of beter “leermomentjes?”). Een sessie vol inspiratie, concrete tips en bruikbaar advies.

Kunstencentrum KAAP zet sterk in op kunst in de publieke ruimte in Brugge en Oostende, zoals tijdens het tweejaarlijks festival Dansand! vol dans op allerlei buitenlocaties. Na 7 edities heeft KAAP tonnen ervaring in dansprojecten op locatie. Ruth Dupré – die vroeger voor Danspunt werkte en nu voor KAAP – realiseerde heel wat danscreaties op locatie als producent van choreografen Benjamin Vandewalle en Daniel Linehan / hiatus. Ze leert je de kneepjes van het vak.

www.kaap.be
www.dansand.be
Social media @kunstencentrumkaap

 

Terug naar het programma van d’inspiratiedag 2022

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats