nl / en

! DEZE WORKSHOP GAAT NIET DOOR OMWILLE VAN ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN !

 

Met improvisatie en creatie laten twee ervaren dansdocenten – Suzanne Demesmaeker en Pat Van Lantschoot – je binnenkijken in hun danskeuken. Ze hebben een jarenlange ervaring met het opbouwen van danssessies, dansreeksen, dansvoorstellingen en dansstages, in het bijzonder voor 50+’ers.

Tijdens deze 3 dagen geven Suzanne en Pat een carrière aan ervaring en tips mee die je onmiddellijk kan inzetten in je eigen praktijk met de volgende vragen als uitdaging:

  • Hoe kan je vanuit een thema, met een maatschappelijke insteek, het dansmateriaal uit je deelnemers laten ontstaan?
  • Hoe laat je ze improviseren?
  • Hoe werk je toe naar een creatie?
  • Hoe bewerk en herwerk je dansfragmenten tot een artistiek geheel?

De drie dagen bestaan uit 2 delen:

  • Tijdens het eerste deel krijg je inspiratie om zelf te improviseren, te creëren en een sessie op te bouwen. De manier van werken wordt besproken en geduid.
  • Daaropvolgend krijg je handvaten mee om zelf aan de slag te gaan en is er ruimte voor uitwisseling. Je krijgt specifieke toepassingen en tools om te werken met een ouder publiek en om toe te werken naar een voorstelling.

Docenten

Suzanne Demesmaeker en Pat Van Lantschoot werken al 10 jaar samen binnen ‘Dochters van Eva’, een dansproject voor 50+-vrouwen. Met dit project willen ze deze groep vrouwen in het culturele veld een plek en een podium geven.

De nadruk bij ‘Dochters van Eva’ ligt niet op techniek of lenigheid. Creativiteit en ontspannen samenzijn waarbij iedere vrouw gerespecteerd wordt zoals ze is, staan voorop. Er ontstaat een sociale context waar vrouwen zich thuis kunnen voelen, de mogelijkheden van hun lichaam verruimen, dansplezier ervaren en hun creativiteit inzetten. De vrouwen komen niet alleen om te dansen, maar ook om met hun ‘zussen’ een avontuur mee te maken.

Suzanne Demesmaeker is 30 jaar actief als dansdocent. Ze is afgestudeerd aan de Dansacademie van de Fontys Hogeschool Tilburg als Docent Dansexpressie. Ze volgde bijscholingen in houdingstechnieken en cranio-sacraal biodynamisch werk. Meer info op www.danserij.be

Pat Van Lantschoot is ruim 40 jaar werkzaam als dansdocent. Ze is afgestudeerd als Docent Dansexpressie aan de Theaterschool Amsterdam en als Bewegingsexpressie-therapeut aan de Fontys Hogeschool Tilburg. Ze heeft een jarenlange ervaring als docent en opleider in dansimprovisatie en danstherapie.

Praktisch

Wanneer?

Zaterdag 24 februari 2024 + zaterdag 23 en zondag 24 maart 2024 (10u – 16u)

Waar?

Het Paleis, Meistraat 2, 2000 Antwerpen

Taal?

Nederlands

Prijs?

  • 140 euro (120 euro voor -26, 65+, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds).

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback