nl / en
Dansagenda

Le cercle

16 mei 2019 20:15 - 21:30

Laat je meeslepen in een vloeiende krachtige stroom van energie.

NL - Le Cercle nodigt ons uit in een ruimte tussen de ongedwongen nauwkeurigheid van het Soefisme, de cirkelvormen van break dance battles, en de haast mathematische precisie van een bepaald modernisme. De bewegingen van de vijf dansers worden voortgestuwd door een kracht die tegelijk vloeiend en gestructureerd is, alsof ze gedragen worden door een diepe en onafgebroken ademtocht. Nacera Belaza, in Algerije geboren en op haar vijfde naar Frankrijk verhuisd, koppelt de erfenis van traditionele vormen aan de abstractie van de hedendaagse dans. Daarmee ontsnapt haar werk aan elke vorm van classificatie. Met Le Cercle herinterpreteert ze het motief van een vorige choreografie, zoals een muzikant het thema van een symfonie ontwikkelt, door onderliggende varianten bloot te leggen. De choreografie straalt een gevoel van vrijheid uit en geeft de dansers de mogelijkheid zich te verliezen achter een beweging waarop voortdurend gevarieerd wordt. Ze staan als silhouetten op de rand van een cirkel van licht en werpen de politieke vraag op wat het betekent om zichtbaar te zijn of het licht te veroveren.
Na de voorstelling serveren we Harira (Marokkaanse soep) ter gelegenheid van de maand ramadan.

FR

Le Cercle nous emmène dans un lieu à la croisée de la rigueur détachée du soufisme, de la

circularité de battles de break dance et de la précision quasi mathématique d’un certain modernisme. Les mouvements des cinq danseurs sont portés par une force à la fois fluide et structurée, comme poussés par une respiration lente et profonde. La chorégraphe Nacera Belaza est née en Algérie et vit en France depuis l’âge de cinq ans. Empreint du double héritage des formes de danse traditionnelles et de celles, abstraites, de la danse contemporaine, son travail défie toute tentative de description ou de classification. Avec Le Cercle, elle réinterprète une chorégraphie précédente comme une musicienne re-interprète une symphonie : elle en révèle les variantes cachées. La chorégraphie nous emplit

datum

16 mei 2019 20:15 - 21:30

adres

GC De Kriekelaar
Gallaitstr. 86
1030 Schaarbeek

prijs

Basistarief: 18 euro

organisatie

GC De Kriekelaar

contact

meer info

dekriekelaar@vgc.be

02-245.75.22

02-242.65.40

dekriekelaar@vgc.be

02-245.75.22

02-242.65.40

meer info

discipline

Nationaal
Dansvoorstelling
1030 Schaarbeek (Brussel)

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback