nl / en
Dansagenda

ELEMENTEN I - Room & Le Surréalisme au service de la révolution

15 mrt 2019 20:00

Sinds 1999 legt het Ballet de Lorraine uit Nancy - sinds 2011 onder artistieke leiding van Petter Jacobsson - zich toe op hedendaagse choreografieën. Op het repertoire werken van choreografen als Merce Cunningham, Trisha Brown, William Forsythe…
  De Vlaamse Cindy Van Acker danste bij het Ballet Vlaanderen en het Grand Théâtre de Genève vooraleer ze de overstap maakte naar de hedendaagse dans. Sinds 1994 creëert ze haar eigen stukken, sinds 2002 met haar eigen gezelschap Cie. Greffe. In 2008 werkte ze samen met Romeo Castellucci aan zijn Dante’s inferno voor het Festival d’Avignon. Ze keerde terug op datzelfde festival in 2010 met vier van haar solo’s: Lanx, Obvie, Nixe en Obtus.
  ELEMENTEN I - Room, de eerste uit een reeks stukken gewijd aan de geometrische principes van de Griekse wiskundige Euclides, ging in 2016 in premiere. Het is een opdrachtwerk van Petter Jacobsson op de klanken van het mythische stuk I am sitting in a room van componist Alvin Lucier.
  Marcos Morau studeerde choreografie aan o.a. het Institut del Teatre de Barcelona en aan het Conservatorio Superior de Danza de Valencia. In 2005 richtte hij La Veronal op, een gezelschap met kunstenaars uit de wereld van dans, film, fotografie en literatuur. De voorbije 10 jaar groeide Morau uit tot één van dé makers in de Europese hedendaagse dans.
  Voor Le Surréalisme au service de la Révolution liet hij zich inspireren door de surrealistische kunstenaars, Luis Bunuel en diens voorliefde voor dromen, en de traditioneel Spaanse volkstrommel in het bijzonder.
  Afgelopen december nog op December Dance in Brugge te zien, nu kan je deze contrasterende double bill van zuiders surrealisme en Zwitserse precisie ontdekken in Maastricht.

datum

15 mrt 2019 20:00

adres

Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

organisatie

Cultuurcentrum Hasselt

discipline

Ballet en klassieke dans
Moderne dans
Dansvoorstelling
3500 Hasselt

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback