nl / en
Dansagenda

MONUMENT 0.8: Manifestations - Eszter Salamon

17 jan 2020 20:30 - 18 jan 2020 21:40

MONUMENT 0.8: Manifestations is een performatieve collage van beelden en klanken, die herinneringen en stemmen van de geschiedenis van feminisme in Roemenië verweeft met vrouwelijke visies en artistieke perspectieven in schilderkunst en traditionele muziek. Deze performance in koor ontwricht hegemonische visies op geschiedenis en heft de grenzen op tussen artistieke expressie, cultuur, natie en identiteit. Er ontstaat een nieuw historisch en poëtisch matrix, waarin politieke en choreografische bewegingen met elkaar resoneren.
Performance art heeft altijd gezocht naar manieren om kunst en leven te verbinden. Hoe kan dat vandaag gebeuren? Waarom is het belangrijk om de gemarginaliseerde geschiedenis van feminisme in Roemenië en Oost-Europa – een plek in de periferie van ons collectieve, historische bewustzijn – voor het voetlicht te brengen?
• Eszter Salamon is kunstenaar en performer en werkt tussen Parijs, Berlijn en Brussel. Ze is een vaste gast in het Kaaitheater met voorstellingen als TALES OF THE BODILESS, MONUMENT 0: Haunted by wars (1913-2013) en MONUMENT 0.5: The Valeska Gert Monument.

datum

17 jan 2020 20:30 - 18 jan 2020 21:40

adres

Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel

prijs

Basistarief: 18 euro

organisatie

Kaaitheater

discipline

1000 Brussel
Dansvoorstelling

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback