nl / en
Dansagenda

GEANNULEERD: Moving Ballads

26 mrt 2020 20:00

Deze voorstelling wordt geannuleerd naar aanleiding van de recentste risico-inschatting van de verdere verspreiding van het coronavirus.

Muziek en dans zijn woordeloze media, en toch spreken we erover alsof ze iets vertellen. Misschien is een lichaam net veelzeggend omdat zijn betekenis niet vaststaat. Een beetje zoals Joni Mitchell ooit zei: ‘I’m fluid: everything I am I am not.' Waar raken woorden, muziek en beweging elkaar? In Moving Ballads gaat Femke Gyselinck met Mitchell op onderzoek.
Letterlijk betekent ‘ballad’ een gedanst lied, bewogen lyriek. Hier wordt de lier vervangen door een batterij synthesizers, bespeeld door vier performers: drie dansers en pianist Hendrik Lasure. Hij componeerde een ballad die het rijke oeuvre van Joni Mitchell omspeelt. Van dat nummer brengen de performers een reeks variaties, van strikt muzikaal tot in stilte gedanst. Mitchell op haar mooist.   > gratis inleiding om 19.15 uur in de foyer

datum

26 mrt 2020 20:00

adres

Stadsschouwburg Brugge
Vlamingstraat 29
8000 Brugge

organisatie

Cultuurcentrum Brugge

discipline

8000 Brugge
Dansvoorstelling

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback