nl / en
Dansagenda

The Space Between + Claire Croizé & Etienne Guilloteau / ECCE – Double Bill

30 sep 2020 20:30 - 1 okt 2020 22:00

Futurisme achter het ijzeren gordijn: STUK eert de ‘vergeten’ Poolse Experimentele Radio Studio (PRES) met een double bill vol dans, beeld en geluid.

PROGRAMMA

20:30 The Space Between - SZUM (noise) (STUK Labozaal)
21:00 Claire Croizé & Etienne Guilloteau / ECCE - Pole Reports From Space (STUK Soetezaal)

Met een multidisciplinaire double bill eert STUK de iconische Polish Radio Experimental Studio (PRES). Deze muziekstudio in Warschau (1957-2004) was een vrijhaven voor visionaire elektroakoestische muziek in het toen nog communistische Polen. Pas de laatste jaren worden de futuristische synthesizer-creaties van PRES-componisten herontdekt.
Geïnspireerd door de muziek van de PRES en de sfeer van 80s Sovjet-sciencefiction, creëerden choreografen Claire Croizé en Etienne Guilloteau de dansvoorstelling Pole Reports from Space. Twee Poolse danseressen betreden een futuristisch droomlandschap. Als kosmonauten die door de ruimte zweven, of als geesten achter een ondoorzichtige muur, proberen ze wanhopig boodschappen bij ons te krijgen. Pole Reports from Space is een oefening in het coderen en ontcijferen daarvan, en een uitnodiging aan het publiek om mee te doen. Een visioen van de toekomst gezien vanuit het verleden, tegelijk utopisch en nostalgisch.

De dansvoorstelling wordt voorafgegaan door de première van SZUM (noise) van het collectief The Space Between. STUK nodigde audioverteller Katharina Smets, videokunstenaar Ingrid Leonard en geluidskunstenaar Inne Eysermans uit om een transmediale performance te maken geïnspireerd door het verhaal van PRES en de creatieve vrijheid.

datum

30 sep 2020 20:30 - 1 okt 2020 22:00

adres

STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid
Naamsestraat 96
3000 Leuven

prijs

Basistarief: 14 euro

organisatie

Kunstencentrum STUK

discipline

Dansvoorstelling

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback