nl / en
Dansagenda

Movement Essays - Anneleen Keppens / Première

12 okt 2019 20:30

Anneleen Keppens werkte voorheen als danseres voor Daniel Linehan (US/BE) en Rosas. Haar eerste creatie als choreografe ‘The moon is the moon is the moon’ ging vorig seizoen in première in De Spil en kende een succesvolle tournee.
Deze keer laat ze zich inspireren door schrijver Michel de Montaigne. Ze toont drie ‘Movement Essays’, die abstracte dans belichten. Met het essay ‘On Tempo’ onderzoekt Anneleen de relatie van tempo met emotie, genre, verhaal en betekenis. In ‘On Shape’ gaat ze in dialoog met het vormelijke en sculpturale aspect van dans, met de suggestieve kracht van beelden. In ‘I am large – I contain multitudes’ omarmt ze de veelheid aan bewegingskwaliteiten waaruit ze kan dansen. Anneleen brengt de sfeer van de studio - waarin ze vragen stelt, afdwaalt, verrast wordt en verbanden ziet - naar de scène. De drie ‘Movement Essays’ zijn verbonden in hun diepgaande interesse voor beweging en creëren samen een intieme en veelzijdige ervaring van dans.

datum

12 okt 2019 20:30

adres

De Spil
H. Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare

prijs

Basistarief: 15 euro Abonnementsprijs: 13 euro

organisatie

Cultuurcentrum De Spil

discipline

Moderne dans
Regionaal
Dansvoorstelling
8800 Roeselare

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback