nl / en
Dansagenda

Alice Ripoll / Cie Suave (Brazilië) - CRIA

3 dec 2019 20:15

De Braziliaanse choreografe Alice Ripoll en haar dansers vieren het leven met hedendaagse en urban dans, recht uit de favela’s van Rio de Janeiro. Explosief, wild, gek, snel en ruw.

Tien jonge dansers uit de favela’s van Rio de Janeiro dansen alsof hun leven er vanaf hangt. En dat doen ze in hun eigen stijl: dancinha, afgeleid van de passinho. Deze populaire dans uit de favela’s is een combinatie van pop, funk, breakdance en Braziliaanse dansstijlen zoals de samba. Het resultaat is een sensuele voorstelling vol genegenheid en verlangens.
Alice Ripoll is een rijzende ster in de internationale danswereld en nauw betrokken bij sociale en politieke projecten in haar thuisland. Vijf jaar geleden ontmoette ze een groep jonge dansers en raakte geïnspireerd door hun levenslust en moed. ‘CRIA’ is de tweede voorstelling die ze samen met hen maakt.   interview met Alice Ripoll
recensie Le Vif

 

datum

3 dec 2019 20:15

adres

Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout

prijs

Basistarief: 20 euro - 26 jaar: 10 euro

organisatie

Cultuurhuis de Warande

discipline

2300 Turnhout
Dansvoorstelling
Moderne dans

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback