nl / en
Dansagenda

Wekelijkse lessen pré-jazz en modern jazz van 3 jaar tot 99 jaar verdeeld in groepen per niveau

18 aug 2021 00:00 - 29 jun 2030 00:00

Modern jazz is het lossere dansstijl die eenzelfde structuur heeft als klassiek ballet. De lossere bewegingen kunnen uitgevoerd worden op verschillende muziekgenres. Typerende kenmerken zijn: isolaties van lichaamsdelen, kicks, jumps, turn,… Jazzdans is steeds in ontwikkeling. De hedendaagse stijl is een mix van verschillende invloeden die tijdens de 20ste eeuw ontwikkeld zijn. Oorspronkelijk werden de basistechnieken jazzdans verspreid door Matt Mattox, Luigi, Vanoye Aikens, Fred Benjamin, Gus Giordano en vele anderen.
In de lessen modern jazz willen wij onze leerlingen een brede kennis meegeven van deze verschillende stijlen en dit combineren tot een vloeiend geheel. Een jazzles bestaat uit verschillende onderdelen: opwarming, oefen van technieken op een dansante manier, verplaatsingen, grondwerk, choreografieën, stretch- en krachtoefeningen. Net zoals in alle lessen is er ruimte voor improvisatie, expressie tijdens het dansen, samen-dansen, discipline en respect voor elkaar. 1ste leerjaar, dit is een voorbereidend jaar op modern jazz (30 minuten)

Tot binnenkort? Liefs, juf Delfien

datum

18 aug 2021 00:00 - 29 jun 2030 00:00

adres

Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck
Puidonkdreef 1
9185 Wachtebeke

organisatie

Balletschool Toi, Moi et la Danse

discipline

Lessenreeks
Moderne dans

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback