nl / en
Dansagenda

Wekelijkse lessen pré-ballet en klassiek ballet van 3 jaar tot 99 jaar verdeeld in groepen per niveau

28 aug 2021 00:00 - 20 dec 2021 00:00

Pré-ballet en klassiek ballet vanaf het 1ste kleuterklasje! De lessen zijn op een speelse manier aangebracht. Zo zal uw kind de basis van ballet leren zonder dat ze zelf beseft dat hij/zij aan het leren is. Alles is aangepast aan hun leefwereld. Het zijn voorbereidende lessen waarin ballet voor kleuters op een speelse manier gewerkt wordt naar de juist ballettechnieken. Op een onbewust manier komen ze in contact met ritme, improvisatietechnieken, inlevingsvermogen,... en leren ze op de juiste manier met een rechte rug zitten, voeten strekken en zoveel meer. Alle leeftijden zijn bij ons onderverdeeld in verschillende lessen zodat wij kwaliteit kunnen bieden!

Tijdens de lessen van het 1ste leerjaar (primary) verdwijnen langzaam de speelse elementen en treden de echte balletoefeningen met hun bijhorende techniek op de voorgrond. Vanaf het 2de leerjaar (graad 1) beginnen de leerlingen met een opwarming aan de barre, oefeningen au milieu, diagonalen en danscombinaties. De complexiteit van de danscombinaties, waarin de techniek ingeoefend wordt, stijgt met het niveau. Vanaf het 3de leerjaar raden wij meerdere uren per week aan. Wanneer de dansers een bepaalde leeftijd bereikt hebben en daarbovenop over voldoende techniek (niveau) beschikken, kunnen ze op pointes beginnen

Tot binnenkort? Liefs, juf Delfien

datum

28 aug 2021 00:00 - 20 dec 2021 00:00

adres

Basisschool De Krekel
E. Caluslaan
9060 Zelzate

organisatie

Balletschool Toi, Moi et la Danse

discipline

Lessenreeks
Ballet en klassieke dans

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback