nl / en
Dansagenda

Peter Aers

15 mei 2019 20:00 - 17 mei 2019 20:00

 Hoe kunnen we pijn van anderen vatten en begrijpen?

In 'The Pain of Others'?neemt theatermaker en filosoof?Peter?Aers?ons mee in een wereld waar denken en spreken over pijn een plaats krijgt. Na interviews en gesprekken met wetenschappers,? futurologen,?psychiaters,?dansers, volwassen en kinderen die psychisch en fysiek lijden, en kunstenaars die pijn centraal in hun werk plaatsen, stelt hij in de performance enkele radicale vragen: kunnen individuele ervaringen van pijn gedeeld worden met een grotere gemeenschap? Verandert de wijze waarop we over pijn spreken de manier waarop we pijn ervaren??

Met zijn gespreksperformances creëert Peter Aers eigenzinnig werk op de grens tussen theater, participatie en reflectie. Met een open en nieuwsgierige blik organiseert hij oefeningen in spreken, waarbij de dialoog met het publiek centraal staat. The Pain of Others is het vierde luik in de reeks Everything Depends on How a Thing is Thought, waarin Peter onderzoekt op welke manier we spreken in een gemeenschap en welke rol macht, ethiek en esthetiek daarbij kunnen spelen. 

datum

15 mei 2019 20:00 - 17 mei 2019 20:00

adres

VOORUIT
sint pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

organisatie

Kunstencentrum Vooruit

discipline

9000 Gent
Dansvoorstelling
Tekst en muziektheater

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback