nl / en
Dansagenda

11 O'Clock / Liz Kinoshita

15 mrt 2021 00:00 - 12 apr 2021 23:59

Je hoeft de Canadese Liz Kinoshita het genre musical niet te leren kennen. Op een virtuoze manier onderzoekt ze in 11 O´clock het fenomeen van het gelijknamige voorlaatste lied van een musical waarin de protagonist vol emotie en inleving tot een cruciaal besef komt. Dit nummer leidt gewoonlijk een dramatisch moment van inspiratie in, het is een monoloog die recht uit het hart komt. Kinoshita vindt speelse en dramaturgisch interessante vormen om de intensiteit van dit moment te vangen, te verdichten en vast te houden. Via dans, zang, directe retoriek en een speels gebruik van de ruimte, in dit geval de Brugse Stadsschouwburg, kijkt Kinoshita naar wat we denken als we oog in oog staan met de waarheid. Als lid van het choreografische team van Anne Teresa De Keersmaeker voor onder meer West Side Story is ze goed gewapend om het populaire musicalgenre een fascinerende nieuwe wending te geven.

11 O’clock is een coproductie van December Dance (Concertgebouw Brugge & Cultuurcentrum Brugge).

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

datum

15 mrt 2021 00:00 - 12 apr 2021 23:59

adres

Concertgebouw Brugge online
't Zand 34
8000 Brugge

prijs

Basistarief: euro

organisatie

Concertgebouw Brugge

discipline

Dansvoorstelling

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback