nl / en
Dansagenda

HET ZWANENMEER

12 jan 2019 20:15

Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan is een van de topgezelschappen van Rusland. Traditiegetrouw brengt zij een van de grootste balletklassiekers: HET ZWANENMEER. Het ballet vertelt het beroemde liefdesverhaal van prins Siegfried en Odette, die door een boze tovenaar in een zwaan is veranderd

Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan is een van de topgezelschappen van Rusland. Traditiegetrouw brengen zij een van de grootste balletklassiekers: HET ZWANENMEER. Het ballet vertelt het beroemde liefdesverhaal van prins Siegfried en Odette, die door een boze tovenaar in een zwaan is veranderd. Een betoverend sprookje voor jong en oud.

HET ZWANENMEER gaat over een ongelukkige liefde: prins Siegfried houdt van prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. De prins kan deze betovering verbreken door een eed van eeuwige liefde af te leggen. Dit wordt echter verhinderd door de tovenaar, die zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, in een zwarte zwaan verandert.HET ZWANENMEER is een van de meest uitgevoerde balletten ter wereld en veel van de huidige uitvoeringen sluiten nog nauw aan bij het origineel van Marius Petipa en Lev Ivanov. Het ballet geldt als een van de hoogtepunten van het klassiek-romantische balletgenre en is geschikt voor jong en oud, een familievoorstelling bij uitstek.

datum

12 jan 2019 20:15

adres

CC de Meent Schouwburg
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg

prijs

Basistarief: 39 euro

organisatie

CC de Meent

contact

discipline

Leerkrachten
Dansvoorstelling
Mannen
Ballet en klassieke dans
Senioren
Vrouwen
Regionaal
1652 Alsemberg (Beersel)

Wat leeft en beweegt er in de danswereld? Je leest het allemaal in DANST, ons driemaandelijkse tijdschrift.      

neem een abonnement

Werk je aan een eigen voorstelling en heb je nood aan artistiek en inhoudelijk advies? Wij sturen een professionele coach om jou constructief bij te staan!

vraag feedback