nl / en

Twee choreografen met een heel verschillende background gaan elk 3 dagen aan de slag met ieder een eigen groep. Met grote generositeit laten ze je de kneepjes van hun vak ontdekken, waardoor je met nieuwe invalshoeken je eigen werk kan ontwikkelen.

De driedaagse sluit af met een uitwisseling tussen de 3 groepen, waarbij onderzoek en kleine composities aan elkaar worden getoond.

Je kiest zelf bij welke choreograaf je de driedaagse wil volgen:

 

1 Koen De Preter – vanuit onderzoek en improvisatie

Gedurende 3 dagen word je ondergedompeld in een bad van choreografische tools. We gaan collectief aan de slag met je vragen rond choreografisch werken. Koen daagt je uit om bewegingen te laten ontstaan vanuit onderzoek en improvisatie waarbij de confrontatie met jezelf en je gekozen thematieken de eigenheid van je werk zal bepalen. Je vertrekt vanuit een blanco blad of vanuit een project waarmee je al bezig bent.

Voor wie? Deze driedaagse richt zich op mensen die op zoek zijn naar een persoonlijke stijl (die kan werken in solo, duetvorm en/of groep) en die klaar zijn om artistiek buiten de lijnen te kleuren en risico’s te durven nemen.

Koen De Preter is choreograaf en performer. Eigen aan zijn parcours als maker is dat hij bewust risico’s neemt met kunstvormen en doelpublieken en zich beweegt tussen verschillende circuits. Hij creëert avond- en schoolvoorstellingen, maakt werk buiten de theatermuren en zet sociaal-artistieke projecten op. In zijn voorstellingen toont hij een fascinatie voor performers van uiteenlopende leeftijden en dansachtergronden. Het zoeken naar een balans tussen abstractie en theatraliteit in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties. Zijn werk is te zien op diverse Belgische podia en internationale dansfestivals.

 

2 Michaël Boucherie – danscompositiesystemen

Hoe maak je een dansfrase, en hoe maak je vanuit die ene dansfrase een hele choreografie op jouw lievelingsmuziek? Ongeacht vanuit welke dansstijl je werkt, klassiek, modern jazz, hiphop of hedendaags.

Voor wie?  Voor dansmakers die graag werken vanuit concreet zelfgemaakt dansmateriaal en gepassioneerd zijn door choreografiesystemen.

Michaël Boucherie is een choreograaf en regisseur die Labanprincipes aanwendt bij het creëren van dansvideo, theaterdans en het werken met acteurs. Hij is begonnen op jonge leeftijd als balletdanser bij het Conservatorium van Kortrijk en vervolledigde zijn opleiding als moderne danser met een Bachelor aan de Theaterschool te Amsterdam in de jaren 90. Na stages bij Bill T. Jones in New York en Meryl Tankard in Adelaide (Australië), werkte hij als danser en assistent choreograaf in Nederland en Duitsland. Meer recent behaalde hij meestergraden in zowel Creative Practice (Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance) als in acteursregie (Drama Centre London).

 

Praktisch

Wanneer?  11, 12 en 13 november 2022, telkens van 10u tot 17u

Waar? Dansstudio Danspunt (Dok Noord, Sint-Salvatorstraat 18a, 9000 Gent)

Prijs? 140 euro (120 euro voor studenten, +65, mensen met een vervangingsinkomen of verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds)

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats