Hoofdmenu

CC Zwaneberg (Heist-op-den-Berg)

Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg
T. 015 25 07 70
info@zwaneberg.be
www.zwaneberg.be

Danspuntleden krijgen een korting van 3,50 euro op de standaardprijs

Cultuurcentrum Zwaneberg is sinds jaren bekend om zijn zeer gevarieerd aanbod en als klemtonen een stevig humoraanbod, een pak wereldmuziekconcerten, dans en een voortdurende zorg voor educatie en omkadering.

 

'TrapTown' - Ultima Vez

‘TrapTown’ neemt je mee naar een parallel universum, ontdaan van gedefinieerde tijd en ruimte. Oerconflicten domineren, de noodzaak en (on)mogelijkheid van emancipatie spelen op. Voor deze dansmythologie gaat Vandekeybus aan de slag met schrijver Pieter De Buysser en een legioen performers van Ultima Vez. De voorstelling wordt toon bijgezet door een filmische soundtrack van Trixie Whitley en Phoenician Drive.

Wanneer   Vr 21/12/18 om 20 uur (lees meer)

 

'Nomad' - Eastman

Cherkaoui stelt in 'Nomad' een mozaïek samen gebaseerd op de levende en levenloze elementen uit de woestijn. We krijgen indrukken van de vloeibaarheid en het aanpassingsvermogen van wezens die gedijen in de meest extreme omstandigheden. En bovenal, de geest van samenhorigheid, van vriendschap en symbiose, de sleutel tot overleving en evolutie in een droge wereld die onoverkomelijk zou zijn zonder de steun van een ander.

Wanneer   Do 28/02/19 om 20 uur (lees meer)

 

'Passing The Bechdel Test' - fABULEUS- & GRIP-productie van Jan Martens

In ‘Passing The Bechdel Test’ (de bechdeltest is een informele test die gebruikt kan worden om films te testen op seksisme) maakt Jan Martens samen met 13 jongeren een stand van zaken op met betrekking tot genderdiversiteit en gendergelijkheid in de wereld vandaag. Dertien jongeren kruipen in elkaars huid en in die van vrouwelijke auteurs en persoonlijkheden van vroeger en nu. Tekstfragmenten uit brieven, dagboeken, songteksten … vormen het kader waaraan hun eigen biografie wordt toegevoegd.

Wanneer   Ma 11/03/19 om 20 uur (lees meer)

 

'Sidi Larbi Cherkaoui / Trisha Brown / Crystal Pite - Een magistraal drieluik met ‘Exhibition’, ‘Twelve Ton Rose’ en ‘Ten Duets on a Theme of Rescue’' - Ballet Vlaanderen

In dit drieluik ontdekken we eerst het werk ‘Exhibition’ van Cherkaoui, een ballet voor een 20-tal dansers, op ‘Schilderijen uit een tentoonstelling’ van Moessorgski, in een orkestratie van Ravel. Choreografe Trisha Brown is een van de grondleggers van de Amerikaanse dans: de intrigerende choreografie ‘Twelve Ton Rose’ is een meesterwerk van de moderne dans! Crystal Pites werk wordt gekenmerkt door een vindingrijke theatraliteit en een scherpzinnige bewegingstaal. In ‘Ten Duets on a Theme of Rescue’ kan het publiek zelf beslissen wie eigenlijk wie redt en waarvan …

Wanneer   Za 16/03/19 om 20 uur (lees meer)

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×