Hoofdmenu

dringend gezocht - jongeren theaterproductie BERLIN, hetpaleis, Kopergietery

Het Antwerpse theatergezelschap BERLIN werkt samen met KOPERGIETERY en HETPALEIS aan een nieuwe voorstelling. Remember the Dragons… is gebaseerd op een vorige productie van BERLIN getiteld Perhaps All the Dragons…, en zal een voorstelling zijn met en voor kinderen/jongeren.

De voorstelling bestaat uit een ronde tafel met 30 televisieschermen, geschikt voor 30 toeschouwers. Het publiek neemt plaats en ziet op elk scherm één jongere die zijn/haar verhaal vertelt. Na 10 minuten, wanneer het verhaal is afgelopen, worden de toeschouwers gevraagd om voor een ander scherm plaats te nemen. Het publiek wisselt zo in totaal vier keer van stoel. Op het einde van de voorstelling heeft elke toeschouwer vijf verhalen te horen gekregen.

De verhalen die op de televisieschermen te volgen zijn, zijn reeds allemaal opgenomen.
Voor een laatste opnameweekend zijn we nog op zoek naar:

* 30 jongeren
* +/- 14 jaar oud

 

PRAKTISCH

Wanneer?

Repetities op:

*  Woensdag 20 september - van 15u tot 17u30 EN

*  Vrijdag 22 september - van 17u30 tot 19u30

Filmopnames op:

* Zaterdag 23 september EN Zondag 24 september
* van 10u00 tot 18u00

Waar?

* Mortsel, Antwerpen

 

Wat?

*  Je beweegt in een astronautenpak en met een astronautenhelm op, van stoel naar stoel (zie foto’s van de voorstelling om een beeld te krijgen van de constructie en de tafel).

 

HET VERHAAL

 

Informatie over de voorstelling:
In de voorstelling worden er drie waargebeurde verhalen verteld door de dertig jongeren die op de televisieschermen te zien zijn. Het eerste verhaal is dat van een Brits meisje dat geen pijn voelt, nooit honger heeft, en amper slaap nodig heeft. Het tweede verhaal gaat over een jongen die zich altijd meer een meisje gevoeld heeft. Het derde en laatste verhaal gaat over twee mannen die jarenlang graancirkels maakten in de velden nabij het dorp waar ze woonden.

Het vierde verhaal, dat alle jongeren tegelijkertijd vertellen, is dat van een oude Chinese mythe: het leugenfeest. De mythe luidt dat in het oude China, ouders een feest gaven voor hun kind van zodra die zijn/haar allereerste leugen vertelde.

De voorstelling gaat op zoek naar de grens tussen waarheid en fictie, en speelt voortdurend met het evenwicht tussen beide. Deze verhalen zijn reeds allemaal opgenomen.
 

Wat nu:

De voorstelling is enkel toegankelijk voor jongeren (12+). De ouders krijgen tijdens de voorstelling in een aparte ruimte een aangepast programma te zien. Ze kunnen een tijd lang kijken naar live-beelden waarop ze hun kinderen kunnen volgen. Op een gegeven moment veranderen de beelden naar een opname: alle dertig toeschouwers hebben plots een astronautenpak aan en een helm op. Ze zijn onherkenbaar geworden. De kinderen bewegen van de ene stoel naar de andere, en maken er een feest van binnen de tafel. Voor deze opname zijn we op zoek naar 30 jongeren die in een astronautenpak willen dansen en feesten.

 

OPNAMEWEEKEND 23 & 24 SEPTEMBER

* De overgangsmomenten (van stoel naar stoel) duren telkens minder dan 2 minuten.

  Er zijn in totaal vier overgangsmomenten. Een docent zal jullie routines en bewegingen aanleren op de repetitiemomenten.

Feest: tijdens de opnamedagen zullen we jullie ook vragen om wat te feesten en te dansen binnen de tafel.

 

Wij zorgen voor astronautenpakken en helmen, een drankje, lunch en een fijn weekend.
Jullie hoeven zelf niets mee te nemen, behalve zwarte kledij (voor onder jullie pak), en sportschoenen.

Indien je je graag kandidaat stelt, gelieve hier even je gegevens in te vullen:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeLvXVRhnnicxQ5pH62P9_Y4rVc2JGQX0_loJpoIjKqZg-kdg/viewform?usp=sf_link

 

Van zodra we alle inschrijvingen ontvangen hebben, sturen we jullie een mail met alle praktische informatie. Voor vragen of meer informatie, gelieve me te contacteren via fien@berlinberlin.be, of op het nummer 0495/87.60.08.

 

Contactpersoon: 
Fien Leysen
Telefoonnr: 
0495/87.60.08

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×