Hoofdmenu

Westrand Cultuurcentrum Dilbeek vzw

Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek
T. 02 466 20 30
tickets@westrand.be
www.westrand.be

Danspuntleden krijgen een abo 10 korting voor de dansvoorstellingen (enkel bij vertoon aan de balie)

Het cultuurcentrum van Dilbeek biedt haar publiek elk jaar een ruim en gevarieerd programma aan. Theater, muziek, dans, humor, tentoonstellingen, educatieve activiteiten, voor elk wat wils! Met haar programmering bekoort zij zowel jong als oud. Elke dag wordt hier cultuur op maat geleverd.

 

'ANIMA ARDENS' - Cie Thor / Thierry Smits

Elf mannen, samen naakt op een podium, brengen een krachtige dansvoorstelling die je onderdompelt in een intense, emotionele sfeer.
De dansers onderscheiden zich niet enkel door hun technische virtuositeit, maar ook door hun originele en persoonlijke manier van bewegen.
Hun dansriten worden versterkt door hun eigen, rauwe stem en een reeks natuurgeluiden in een fascinerend klankdecor van Francisco López.

Wanneer   Do 25/10/2018 om 20.30 uur  (lees meer)

 

'GO FIGURE OUT YOURSELF' - Ultima Vez / Wim Vandekeybus

Een totaalexpeditie die balanceert tussen dans, theater en circus.
Vandekeybus is klaar om de grens tussen podium en toeschouwers definitief te doorbreken. Een host en zijn gevolg nemen je mee naar het cabaret der vragen waarbij Go Figure Out Yourself als enig voorlopig mogelijke antwoord geldt. Het tempo ligt hoog. Interactie is onvermijdelijk. 
In het kader van het Anderzijds festival

Wanneer   Do 17 & vr 18/01/2019 om 20.30 uur  (lees meer)

 

'ZIEL/ROUH' - Emio Greco (NL)

Twee disciplines gaan de confrontatie aan. Muziek uit Al-Andalus en hedendaagse dans botsen, schuren, zoeken en vinden elkaar.
Twee beschavingen, twee denkkaders, twee tradities. Samen maken ze een som die ver boven de optelling uitstijgt. Ziel is een drieluik waarin drie choreografen werken met elk een andere stroming uit het repertoire: de tarab (klassiek), sufi andalusi (mystiek spiritueel) en de chaabi andalusi (hedendaagse volksmuziek).

Wanneer   Za 2/02/2019 om 20.30 uur  (lees meer)

 

'A LOVE SUPREME' - Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas

A Love Supreme van jazzmuzikant John Coltrane blinkt uit in de spanning tussen complexiteit en eenvoud. Dit vertaalt zich letterlijk in de dans: improvisatie en compositie verweven met elkaar tot één naadloos geheel. De Keersmaeker en Sanchis herwerkten A Love Supreme uit 2005 met vier jonge, mannelijke dansers. Deze uitgesproken vitale voorstelling werd één van de hoogtepunten van 2017. Geef je samen met de dansers opnieuw over aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde!
In het kader van Dag van de Dans

Wanneer   Za 27/04/2019 om 20.30 uur  (lees meer)

 

 

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×