Hoofdmenu

CC De Warande (Turnhout)

Warandestraat 42, 2300 Turnhout
T. 014 41 69 91
info@warande.be
www.warande.be (tickets via: http://tickets.warande.be)

Danspuntleden betalen tickets aan de A-korting voor alle dansvoorstellingen behalve die in een ander cultuurhuis plaatsvinden.
 

De Warande wil haar publiek meerwaardes aanbieden en volgt daarbij een eigenzinnige artistieke koers, zonder mee te heulen met de commerciële trends. Als antwoord op een zich snel uitbreidende markt van grootschalig edu-tainment zien zij het nastreven van een kwaliteitsvolle werking als onze belangrijkste troef. De Warande presenteert dan ook al jaren een diverse, internationale en hoogstaande dansprogrammering.

 

'LORE' met Helka | Helder Seabra (Portugal) !uitverkocht!

Helder Seabra put in ‘LORE’ uit zijn Portugese achtergrond en uit die van zijn internationale cast en focust op eeuwenoude rituelen die we vergeten zijn of die een andere betekenis kregen. Het resultaat is een heel fysieke en energieke dansvoorstelling. Een ritueel dansfeest.

Wanneer   Wo 28/02/18 om 20.15 uur  (lees meer)

 

'Go Figure Out Yourself' met Ultima Vez / Wim Vandekeybus

Wim Vandekeybus doorbreekt definitief de grens tussen podium en toeschouwers. Een gastheer en zijn gevolg nemen je mee op een avontuurlijke ontdekkingstocht.

Wanneer   Do 29 & Vr 30/03/18 om 20.15 uur  (lees meer)

 

'B (werktitel)' met Gloed / Koen Augustijnen & Roselba Torres Guerrero

Voor ‘B’ halen Augustijnen en Torres Guerrero hun inspiratie bij de kunst van het boksen. Boksen wordt in zijn sublieme vorm dans. Op de scène zie je vijf professionele boksers en vier hedendaagse dansers van uiteenlopende origine. De boksers worden geselecteerd uit boksclubs in Brussel en Gent. Bij de dansers zien we onder andere de Palestijnse danser Maali Maali, die zelf ook Palestijns bokskampioen is.

Wanneer   Do 26/04/18 om 20.15 uur  (lees meer)

 

'Ten Noorden van Nergens' met De Dansers (NL)

‘Ten Noorden van Nergens’ is een dansconcert op locatie. De energieke en acrobatische danstaal van De Dansers ontmoet de rauwe, meeslepende livemuziek van La Corneille in de buitenlucht, ergens waar het alledaagse even stil kan vallen.

Wanneer   Vr 18 & Za 19/05/18 om 20.15 uur  (lees meer)

 

'A Love Supreme' met Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas

In ‘A Love Supreme’ gebruikt Coltrane op blues geïnspireerde muzikale structuren met veel ruimte voor expressieve vrijheid.  Dit vertaalt zich letterlijk in de dans. Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker gaan de uitdaging aan om improvisatie en compositie met elkaar te verweven en in elkaar te laten opgaan. Het resultaat is een uitgesproken levendige voorstelling waarin de dansers zich overgeven aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde.

Wanneer   Do 14, Vr 15 & Za 16/06/18 om 20.15 uur  (lees meer)

 

 

 

 

 

 

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×