Hoofdmenu

CC De Warande (Turnhout)

Warandestraat 42, 2300 Turnhout
T. 014 41 69 91
info@warande.be
www.warande.be (tickets via: http://tickets.warande.be)

Danspuntleden betalen tickets aan de Danspuntkorting d.w.z. de vroege vogelkorting voor onderstaande dansvoorstellingen.
 

De Warande wil haar publiek meerwaardes aanbieden en volgt daarbij een eigenzinnige artistieke koers, zonder mee te heulen met de commerciële trends. Als antwoord op een zich snel uitbreidende markt van grootschalig edu-tainment zien zij het nastreven van een kwaliteitsvolle werking als onze belangrijkste troef. De Warande presenteert dan ook al jaren een diverse, internationale en hoogstaande dansprogrammering.

 

'Fractus V' - Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui

In ‘Fractus V’ verdiept Larbi zich in de schimmige grijze zone tussen informatie en propaganda, tussen objectiviteit en manipulatie. De enige manier om je daartegen te wapenen is je volledig te verdiepen in die informatie.

Wanneer   Vr 21/09/18 om 20.15 uur (lees meer)

 

'Requiem pour L.' - les ballets C de la B/ Alain Platel & Fabrizio Cassol

Regisseur en choreograaf Alain Platel en componist Fabrizio Cassol brengen een hedendaagse interpretatie van Mozarts Requiem. Het resultaat is een beklijvende mix van livemuziek met dans. Veertien Afrikaanse en Europese muzikanten reconstrueren Mozarts Requiem door het te laten versmelten met jazz, opera en populaire Afrikaanse muziek.

Wanneer   Vr 26/10/18 om 20.15 uur (lees meer)

 

'YöY / Entre Sombras' - Full Time Company / Fabian Thomé (FR) (première)

Fabian Thomé gaat in ‘YöY’ op zoek naar wat ons terug dichter bij de natuur en onszelf kan brengen. Thomé danst deze voorstelling samen met twee Spaanse dansers. De Koreaanse muzikant Woojae Park, zorgt voor de muziek van YöY’.
‘Entre Sombras’ / ‘Tussen de schaduwen’ - de schaduwkant van het leven kan zo intens worden dat het ons fysiek en mentaal belemmert in ons dagelijks leven. Door te dansen gaat Fabian Thomé de innerlijke strijd aan op zoek naar het licht.

Wanneer   Vr 15/11/18 om 20.15 uur (lees meer)

 

'Red Haired Men' - Alexander Vantournhout

De Russische schrijver Daniil Charms schreef zijn korte, bevreemdende, grappige teksten in de barre tijden van de Stalinterreur. Vantournhout vertaalt deze samen met drie performers naar de scène. Op de grens tussen dans, acrobatie, circus en theater creëert hij een universum waarin mensen verdwijnen en verschijnen, en verwondering en humor nooit zonder risico zijn.

Wanneer   Do 22/11/18 om 20.15 uur (lees meer)

 

'Cold Blood' - Michèle Anne De Mey, Jaco Van Dormael & Collectif Kiss & Cry

‘Cold Blood’ is een reis door ruimte en tijd, een virtuoze ode aan de kwetsbaarheid van het bestaan én aan de magie van het theater. Net als ‘Kiss & Cry’ is deze voorstelling een poëtische trip vol fingerspitzengefühl en verbluffende visuele vondsten. 

Wanneer   Do 29 & vr 30/11/18 om 20.15 uur (lees meer)

 

'Het Zwanenmeer' - Tchaikovsky Ballet Sint-Petersburg (RU)

Het Tchaikovsky Ballet uit Sint-Petersburg is een toonaangevend, klassiek balletgezelschap. Ze brengen ‘Het Zwanenmeer’ nog altijd het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld, over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis, gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette.

Wanneer   Za 1/12/18 om 20.15 uur (lees meer)

 

'HIATUS' - Theater Bremen / Helder Seabra/Unusual Symptoms (DU/PT)

Als onze wereld dramatisch verandert, ervaren we vaak chaos. Alles wordt onzeker en een strijd, vaak met een radicale intensiteit. Maar chaos kan tegelijk een instrument zijn om te manipuleren en macht uit te oefenen.

Wanneer   Do 17/01/19 om 20.15 uur (lees meer)

 

'Sin Renuncia' - Rafael Campallo (SP)

Rafael Campallo geldt als één van de belangrijkste, meest prominente dansers binnen het hele flamencogenre. Hij is een danser met een bijzonder gevarieerd repertoire en een indrukwekkend ritmegevoel (Compás). Zijn dansstijl is de belichaming van zijn integere persoonlijkheid, met een buitengewone energie en emotionaliteit.

Wanneer   Vr 15/02/19 om 20.15 uur (lees meer)

 

'Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten' - Anne Teresa De Keersmaeker, Jean-Guihen Queyras/Rosas

In dit stuk worden Bachs ‘Cellosuites’, uitgevoerd door de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras, bewerkt, bevraagd en gedanst in een choreografie voor drie dansers en twee danseressen, waaronder De Keersmaeker zelf.
Deze fascinerende symbiose van muziek en dans onthult zowel het wezen van elke suite afzonderlijk als hun onderlinge wisselwerking in de totaliteit van de cyclus.

Wanneer   Di 19/02/19 om 20.15 uur (lees meer)

 

'Exhibition-Twelve Ton Rose-Ten Duets on a Theme of Rescue' - Ballet Vlaanderen/Sidi Larbi Cherkaoui - Trisha Brown - Crystal Pite

Op één avond brengt Ballet Vlaanderen het werk van drie topchoreografen in een verrassende triple bill. Sidi Larbi Cherkaoui - ‘Exhibition’, Trisha Brown – ‘Twelve Ton Rose’ en Crystal Pite – ‘Ten Duets on a Theme of Rescue’
‘Exhibiton’ is geïnspireerd door volksdansen en Larbi schept een heel persoonlijke folklore.
Brown zet zcihzelf in Twelve Ton Rose’ in relatie tot de voortdurend ontwikkelende gelaagdheid van Anton Weberns muziek (twaalftoontechniek).
In haar veelgeprezen werk ‘Ten Duets on a Theme of Rescue’ benadert Crystal Pite het thema van de redding tussen twee personen op erg persoonlijke wijze.

Wanneer   Wo 13/03/19 om 20.15 uur (lees meer)

 

'TrapTown' - Ultima Vez / Wim Vandekeybus

‘TrapTown’ neemt je mee naar een parallel universum, ontdaan van gedefinieerde tijd en ruimte. Oerconflicten domineren, de noodzaak en (on)mogelijkheid van emancipatie spelen op. Voor deze dansmythologie gaat Vandekeybus aan de slag met schrijver Pieter De Buysser en een legioen Ultima Vez performers. De voorstelling wordt toon bijgezet door een filmische soundtrack van Trixie Whitley en Phoenician Drive.

Wanneer   Vr 5/04/19 om 20.15 uur (lees meer)

 

'double bill Cherkaoui - Vandekeybus' - Fontys Dance Academy Tilburg & Koninklijk Conservatorium Antwerpen

De studenten van Fontys Dance Academy brengen onder andere choreografieën uit ‘Nomad’ van Sidi Larbi Cherkaoui, over de geest van samenhorigheid, van vriendschap en symbiose, de sleutel tot overleving en evolutie in een droge wereld die onoverkomelijk zou zijn zonder de steun van een ander.
Via improvisaties, contact- en partnerwerk maken de dansstudenten van Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) zich het vocabularium van Ultima Vez in o.a. ‘In Spite of Wishing and Wanting’ van Wim Vandekeybus eigen.

Wanneer   Za 27/04/19 om 20.15 uur (lees meer)

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×