Hoofdmenu

TOON EN TINE vzw

Volksdansgroep Toon & Tine is genoemd naar de Moerbeekse reuzen en werd opgericht na het gelegenheidsoptreden op de meiboomplanting in 1967 dat een groep onder leiding van Roger Vandeputte, toenmalig leider van jeugdherberg Francipany, bracht. Kort na de oprichting sloot de volksdansgroep zich aan bij de Vlaamse volkskunststam van de Werkgemeenschap voor Volkskunst (Wevo). In de loop der tijd ging Toon & Tine ook in andere gemeenten in Vlaanderen en in buitenland optreden. Na een aantal werkingsjaren verliet de groep Wevo en sloot zich aan bij de Vereniging voor Vlaamse Volkskunst, waardoor ze ook de organisatie van de meiboomplanting in handen kreeg.
In 1983 werd een groep voor kinderen opgericht: 'De Papemutsjes'. Sinds 1984 organiseert Toon & Tine ook jaarlijks een internationaal folklorefestival.
 

Adres
9180
MOERBEKE-WAAS
Dansgenre: 
Vlaamse volksdans
Contact

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×