Hoofdmenu

Simcha

Dansgroep Simcha (voorheen Nidagra) is sinds meer dan vijf jaar actief als bescheiden dansgroep die openstaat voor deelnemers van alle leeftijden en culturen. Iedereen die patroondansen wil leren in een ontspannen sfeer kan aansluiting vinden in deze gevarieerde dansvorm. Dit dansgenre is gegroeid uit de traditionele volksdans maar is sinds een tiental jaren enorm gemoderniseerd met aandacht voor nieuw gecreëerde dansen van jonge en ervaren choreografen uit alle landen. Dit modern volksdansgenre kreeg de noemer 'Israëlische dans' opgeplakt omdat er veel getalenteerde joodse choreografen uit verschillende werelddelen een bijdragen leverden aan dit genre maar het bijzondere is net dat het zich niet beperkt tot de danstraditie van één land of cultuur maar openstaat voor zeer verschillende invloeden en muziek uit zeer vele lande (West-europees, Zuid-europees, Noord-afrikaansse en Midden-oosterse invloeden enz).
Bepaalde dansen zoals bijvoorbeeld de dans 'Ahuv Sheli' kan je zowel in Egypte en Marokko als in Israël, als in Amerika als in Europa op de radio horen. Ook op bijvoorbeeld de muziek van de Belgische groep Laïs en de zangeres Belle Perez werden er reeds dansen gecreëerd.

Deze verscheidenheid in muziekinvloeden en danspassen uit alle landen vraagt automatisch ook een grote openheid van de deelnemers. Mensen die voor dit dansgenre kiezen houden van de variatie in muziek maar worden ook gekenmerkt door een grote tolerantie en openheid voor andere culturen en leeftijden. Waar andere dansgenres zich vaak richten op één specifieke leeftijdsgroep is voor dit genre de mix van leeftijden (deelnemers van 15 tot 65 jaar) kenmerkend.  Kringdansen, lijndansen en paardansen wisselen elkaar af, iedereen danst met iedereen.

Bovendien draait het niet alleen om dans maar ook om het sociale groepsgebeuren.  Naast de dans wordt ook ruimte gemaakt voor ontmoeting met een jaarlijks etentje, het samen bijwonen van zomerinstuiven enz.  Het is wel degelijk een vereniging zonder enige commerciële ambitie en in geen geval een dansschool.

De wekelijkse oefenstondes van onze groep vinden plaats elke maandag van 19.30 -tot 21.30 uur van September tot Juni in zaal Pius X - Kruisbaan 119 - 2800 Mechelen.

Een nieuwe webstek voor de groep is in aanmaak.
 

Adres
Kruisbaan 119
2800
Mechelen
Regio: 
Dansgenre: 
Europese dans
Israëlische dans
Contact

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×