Hoofdmenu

Senlima fv

Senlima is een Vlaams dansgezelschap dat internationale folkloredans op het podium brengt. Traditioneel passenmateriaal en traditionele kostuums worden verwerkt in choreografieën die door de afwisseling van figuren, posities, ritmes, mannen-vrouwenwerk, solo’s en groepsmomenten, blijven boeien tot het einde. Senlima is daarmee uniek in Vlaanderen.

Wat oorspronkelijk bedoeld was als een eenmalig dansproject (2012), gesteund door Danspunt vzw, groeide uit tot een volwaardige optreedgroep. Senlima heeft inmiddels een repertoire opgebouwd met Bulgaarse, Finse, Turkse, Nieuw-Nederlandse en Russische stukken, met optredens in binnen- en buitenland.

De dansers komen uit verschillende amateurdansgroepen uit Vlaanderen. Het is een mooi gemêleerde groep van jonge en oudere mannen en vrouwen. Allemaal hebben ze een passie voor internationale folkloredans en hechten ze belang aan stijl en afwerking.

Senlima is Esperanto voor ‘grenzeloos’ en dat is precies waar Senlima voor staat: buiten de grenzen van de eigen volksdansgroepen kijken, de grenzen van het vertrouwde volksdansmateriaal overschrijden, de grenzen van het eigen kunnen aftasten, grenzen verleggen, grenzeloze folkloredans.

Vanaf mei 2016 wil Senlima jaarlijks een open oefendag organiseren om nieuwe dansers te werven. Ben je geïnteresseerd om te dansen bij Senlima, kom dan zeker naar de open oefendag om de groep, het dansniveau en de manier van werken te leren kennen. Als op het einde van die open oefendag het gevoel goed zit bij Senlima én jouw enthousiasme groot is – de liefde moet uiteindelijk van twee kanten komen – dan kan je gedurende een proefperiode van 3 maand alle repetitiemomenten van Senlima bijwonen (tweewekelijks, afwisselend op dinsdag en donderdag). Zo krijg je tijd om te wennen aan de groep en om je in te werken. Lukt dit om de één of andere reden niet, dan overleggen we samen of het zin heeft om door te gaan. Lukt het wel en is je enthousiasme na de proefperiode nog even groot, dan ben je meer dan welkom als vaste danser bij Senlima!
 

Adres
8800
Roeselare
Dansgenre: 
Europese dans
Contact

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×